Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

В ЗДО «Золотий ключик» відбулись тематичні заходи до свята Великодня

Дата: 04.04.2018 16:35
Кількість переглядів: 599

             Напередодні Великоднього свята в дошкільному навчальному закладі «Золотий ключик» є традицією організація Великодньої виставки, розписування писанок, проведення родинних свят. Залучення дітей до спільної з дорослими творчої праці  виховує у дітей повагу та любов  до традицій і звичаїв свого народу. Велика вдячність малечі та їх родинам за небайдужість, допомогу в організації та проведенні цих заходів

            На виставці “Великоднє розмаїття»”,  дошкільнята та їх  батьки представили свої вироби. Всі мали можливість ознайомитись із народними традиціями, пов’язаними із святом Великодня. Активно та творчо долучилися до участі у виставці всі групи. Були представлені писанки з пап’є-маше; писанки, оздоблені наліпками із пластиліну – пластилінова мозаїка, квілінгом, бісером, паперовими кульками із кольорових серветок, стрічок  та використанням інших новітніх технологій образотворчого мистецтва; вишивки, пов’язані з Великодніми святами; вітальні листівки таікебани. Роботи всіх учасників, без винятку, відзначаються креативністю, неповторністю,оригінальністю.

          Вихователь середньої групи Красилівська О.В. продовжувала знайомити своїх вихованців з творами національного народного мистецтва, розширювала знання про українську писанку - її види та розпис, традиційні візерунки на писанці (сонце, ружа, гусячі лапки).Найголовніший момент у процедурі виготовлення писанок - їх розписування. Вихователь разом з дітьми обмиває кожне яйце у теплій воді, обтирає його і кладе на тепле місце. Потім розпускає на легенькому вогні в чистому горщику віск і, коли віск розпуститься, кладе в горщик писак , яким вона потім буде розмальовувати яйце.  Ось тоді й починається священне дійство...Помилково було б думати, що виховательта діти будуть  малювати фарбами. Вони малюють  не фарбами, а воском. Віск відіграє в їх мистецтві активну роль: створює узори і весь малюнок писанки. Дітям сподобалось розписування писанки за допомогою писака, воску та свічки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора