Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

В Тальнівському музеї історії відкрилась виставка «Великодня писанка»

Дата: 04.04.2018 16:41
Кількість переглядів: 404

      4 квітня 2018 року в Тальнівському музеї історії відкрилась тематична виставка «Великодня писанка», приурочена одному з найбільших християнських свят – святу Великодня.  В експозиції виставки представлено різні види писанок, які майстерно оформила спеціально для виставки художниця-майстриня, керівник гуртка БДЮ Надія Маляренко, а також великодні листівки 19 - початку 20 століття та тематичні декоративні композиції, створені співробітниками музею.  Головною метою виставки є сприяння популяризації та відродженню традиційного українського народного мистецтва писанкарства .

       Писанкарство - це стародавнє народне мистецтво. Зараз воно переживає період відродження. Писанка - це мереживна молитва, виписана на шкаралупі порожнього яйця, яким традиційно православні слов'яни прикрашали своє житло і зберігали в будинку до наступного Великодня. Писанка є символом духовного єднання людини та Бога.

    На відкриття виставки завітало чимало гостей, серед яких були міський голова Олексій Юрченко, начальник відділу культури Тальнівської міської ради Альона Качур, представники місцевої преси та найменші поціновувачі українських традицій – вихованці ЗДО «Золотий Ключик». Надія Маляренко розповіла діткам історію та особливості символіки писанок і  провела майстер-клас по писанкарству. Завдяки старанням працівників музею виставка вийшла досить цікавою,  пізнавальною та колоритною.

     Виставка працюватиме ще місяць, тож всі бажаючі матимуть змогу завітати до музею та  ознайомитися з різнобарв’ям представлених в композиції писанок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора