Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У ДНЗ №6 «Золотий ключик» відбулося методичне об’єднання вихователів груп раннього віку

Дата: 26.04.2018 12:48
Кількість переглядів: 812

      У дошкільному навчальному закладі №6 «Золотий ключик» відбулося методичне об’єднання вихователів груп раннього віку. Слухачам було запропоновано переглянути інтегроване  заняття з використанням  інноваційної технології «Сендплей».Сендплей — є унікальним способом спілкування із світом і самим собою, способом зняття внутрішнього напруження і відкриття нових шляхів розвитку.
Сьогодні дуже популярним став метод  sandplay, що з англійської дослівно означає «пісочна гра». Власне, це той метод, завдяки якому дитина з піску і невеличких фігурок будує свій індивідуальний і неповторний світ у мініатюрі. Граючись, вона виражає на піску те, що спонтанно виникає в її свідомості.
Ігри з піском дають дитині змогу відчути себе впевненою і вмілою: вона створює нове, не боїться ламати старе і щось змінювати. У пісочниці створено оптимальні умови для розвитку творчого потенціалу дитини, активізації її просторової уяви, образно-логічного мислення, тренування дрібної моторики рук. У процесі колективних ігор дитина усвідомлює морально-етичні норми, у неї формується гармонійний образ світу. Вихователь Лисиця Владислава Олександрівна створила у дітей позитивний настрій за допомогою застосування методів пісочної терапії. Дітиознайомилися з властивостями сухого піску, за допомогою тактильних відчуттів та уяви.

    Дуже цікавий вид роботи для дітей — малювання на піску. Складно переоцінити позитивний вплив малювання на дитину. Це не просто розвага, гра, вміння відтворити навколишній світ. Малювання сприяє гармонійному розвитку дитини та формуванню таких базових якостей особистості, як самостійність і креативність.
Малювання сприяє розвитку дрібної моторики, а як наслідок — розвитку мовлення і розумових здібностей. У дітей розвивається координація рухів. Дитячі пальчики стають більш сильними, спритними, вмілими. Окрім цього, малювання сприяє розвитку пам'яті, уваги, зосередженості. У творчому процесі дитина навчається розрізняти кольори та їх відтінки, у неї формується поняттях про форму, величину, кількість. Через малювання дитина пізнає навколишній світ по-новому, запам'ятовує його і вчиться його любити.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора