Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Нарешті відбулася 23-я сесія Тальнівської міської ради

Дата: 26.06.2018 12:46
Кількість переглядів: 457

Нарешті відбулася 23-я сесія Тальнівської міської ради

З 31 травня до 25 червня тривала 23-я сесія Тальнівської міської ради. Майже місяць депутати відмовлялися затвердити порядок денний і перейти до його розгляду. Нарешті депутатський корпус відкинув кадрові амбіції і взявся до роботи.

Майже місяць депутатська більшість вимагала, всупереч законодавству, винести на розгляд всі кадрові питання, затвердження яких входить в повноваження сесії. При цьому ігноруючи той факт, що право висувати кандидатів на посади належить міському голові.

Не отримавши результату від прямого і необґрунтованого блокування важливих для Тальнівської громади питань, депутати були змушені взятися за роботу. 25 червня 2018 року відбулося останнє пленарне засідання 23-ї сесії Тальнівської міської ради. Було ухвалено майже всі проекти порядку денного, які міський голова Олексій Юрченко виніс на розгляд сесії ще наприкінці травня. При цьому, правки надходили тільки технічного характеру (за рідким винятком), що свідчить про виключно політичну мотивацію депутатів при відмові ухвалювати порядок денний.

«Кадровий лобізм депутатської більшості дійшов апогею, сесія блокувалася майже місяць. Спроба шантажем, не розглядаючи важливих для об’єднаної громади питань, змусити міського голову йти на кадрові «договорняки» - потерпіла краху. Я радий, що міський голова Олексій Юрченко і весь апарат Тальнівської міської ради гідно витримали це випробовування. Звісно, шкода, що було провалено таке важливе питання, як «Громадський бюджет». Але ми не відступимо і будемо подавати повторно цей проект рішення. Впевнений, громадськість підтримає нас і нарешті буде запроваджений механізм прямого народовладдя, коли люди будуть самі вирішувати на що витрачати кошти з бюджету.» - прокоментував закінчення 23-ї сесії свободівець депутат Тальнівської міської ради Віталій Шуляк.

Після закінчення сесії депутати розійшлися по своїх справах, а працівники міської ради взялися готувати матеріали до наступної сесії. На скільки вистачить конструктиву депутатського корпусу – покаже час.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора