Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ТАЛЬНІВЧАНИ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ МІСТА

Дата: 21.08.2018 07:58
Кількість переглядів: 610

18 та 19 серпня гості та жителі Тального відсвяткували День міста. Організатором свята, що відбулось на території Мисливського замку Шувалова та КОК «Співоче поле», виступила Тальнівська міська рада.

В місті Тальне відбулось масове святкування Дня міста, яке відвідали понад 2000 людей. Варто зауважити, що цьогоріч вперше святкування тривало два дні.

Першого дня святкування проходило поблизу громадського будинку «Мисливський замок Шувалова». Для відвідувачів різних вікових категорій було запропоновано розваги: для дітей - дитячі атракціони, гірки та показ мультиків, для молоді − спортивні змагання, виставка зброї. Цього дня цікавинкою для всіх став квест «Перлина Черкащини», організатором якого виступив Костянтин Кутвицький, який провів пізнавальну екскурсію замком, після якої на екскурсантів чекав головний приз квесту - надувний диван Ламзак. Варто зазначити, що кожен бажаючий мав можливість безкоштовно спробувати козацьку кашу та прохолодний напій. Музичний супровід забезпечив гурт «Ліра».

19 серпня відбулись основні урочисті заходи, присвячені Дню міста. Ще з 12 години дня в парку імені Т.Г. Шевченка зібралися всі охочі для змагання з шахів та шашок. Кожен мав змогу відвідати нумізматичну виставку «Ювілей гривні» в Тальнівському музеї історії та виставку книг «Моє Тальне» в Тальнівській центральній бібліотеці. Також працівниками музею була представлена фотовиставка «Минуле і сьогодення», де було показано минулий вигляд головних архітектурних пам’яток міста та сучасність. О 17 годині містом пройшла святкова хода, що закінчилась урочистим підняттям прапора міста та танцювальним флешмобом «Ми любимо Тальне». Концертну програму, що проходила на культурно-оздоровчому комплексі «Співоче поле», розпочав міський голова Олексій Юрченко з привітальним словом. Програма була насичена танцювальними номерами, співами, вшануваннями Почесних громадян міста та святковими номерами гостей міста. Родзинкою свята став виступ гурту «Bagiroff Band» та театру вогню «Сварожичі», за підтримки директора ТОВ «Мажор-буд» Макаровича Андрія Дмитровича.

Також, на протязі 13-19 серпня тривав квест в реальності «Пізнай своє місто», метою якого було занурення всіх учасників в історію рідного міста та отримання маси позитивних емоцій. Переможцями квесту стали Соломія Вовк та Каріна Кравчук, які розділили між собою призовий фонд у сумі 2000 гривень. Квест відбувався за підтримки депутата Тальнівської міської ради Шуляка Віталія Олександровича, він же виступив і спонсором головного призу.

«Святкування Дня міста цього року перевершило мої сподівання, адже вперше святкова програма була настільки насичена цікавими заходами. Вдалою ідеєю було святкування першого дня поблизу замку, адже Мисливський замок Шувалова - візитівка нашого міста.» - прокоментував Володимир Соловей, житель Тального.

Тальнівська міська рада виносить щиру подяку директору ТОВ «Мажор-буд» Макаровичу Андрію Дмитровичу, Мовчану Володимиру Петровичу, Литвинюку Дмитру Борисовичу.

Всі мешканці та гості міста з нетерпінням чекають на наступне святкування.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора