Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У Тальному, до Дня Незалежності України, відкрили пам’ятну дошку Артему Жовтобрюху

Дата: 24.08.2018 12:02
Кількість переглядів: 572

24 серпня, біля пам’ятника «Героям Небесної Сотні» в центрі Тального, відбулося відкриття меморіальної дошки учаснику АТО Артему Жовтобрюху. Організатором мітингу виступила Тальнівська міська рада.

До Дня Незалежності України відбувся мітинг з нагоди відкриття пам’ятної дошки захиснику України Артему Жовтобрюху. Відкриття заходу розпочалося із виступу міського голови Олексія Юрченка, який привітав з Днем Незалежності України та відзначив грамотами учасників російсько-української війни.

«Україна в нас одна, для нас вона – єдина. Будьмо горді тим, що вибороли незалежність, здобули право бути собою та господарями своєї долі. Всі ми тут зібрались для того, щоб відкрити пам’ятну дошку Артему, адже він боровся за незалежність.» - сказав міський голова.

На мітингу були присутні рідні Героя: мати – Галина Жовтобрюх та сестра – Юлія Чубань. Також у заході взяли участь представники ГО «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТО», сільський голова с. Криві Коліна Ольга Дяченко, директор Тальнівської ЗОШ І-ІІ ступенів №3 Валерій Качан , жителі та гості міста прийшли вшанувати пам’ять полеглого.

Учасники громадської організації «Тальнівська районна спілка ветеранів та учасників АТО» від імені ГО «Самооборони Майдану» провели вручення грамот волонтерам та представникам спілки.

Ведуча, Альона Качур, звертаючись до присутніх, найперше подякувала батькам Героя за те, що виростили й виховали такого сина й громадянина, який проявив найвищий подвиг жертовної любові до ближніх.

Право відкрити меморіальну дошку було надано побратимам та вірним товаришам Артема. Після хвилини мовчання, протоієрей, настоятель Петропавлівського храму Михайло Василюк, провів молебень та освятив пам’ятну дошку.

У День Незалежності кожен має згадати героїв, завдяки яким ми всі можемо знаходитись на рідній землі, адже Герої в серцях і душах, вони не вмирають.

Примітка: Артем Жовтобрюх народився 1997 року в селі Криві Коліна Тальнівського району. До того, як у липні 2015 року піти на військову службу, виступав за футбольний клуб «Скеля» із міста Тальне. Старший матрос Артем Жовтобрюх, у 36-й окремій бригаді морської піхоти, був на посаді оператора взводу вогневої підтримки десантно-штурмового батальйону. Артем загинув 15 лютого 2018 року під час виконання бойового завдання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора