Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Я народився українцем!

Дата: 14.09.2018 13:41
Кількість переглядів: 397


Під такою назвою 13 вересня в центральній бібліотеці відбулося засідання молодіжного клубу «Гармонія», на яке запросили Романа Шевченка - відомого на Тальнівщині громадського активіста, учасника Революції Гідності, волонтера та барда. 
Під час Революції Гідності Роман Шевченко був на столичному Майдані, де захищав бажання українців стати європейською країною. А тоді почалася війна… У перших рядах серед тальнівських волонтерів був і Роман Шевченко, який до цієї пори власним транспортом доставляє вантажі на Схід України. І весь час його вірною супутницею є гітара. Бо бійцям потрібна моральна та духовна підтримка. 
Роман Шевченко особистість багатогранна. Він є активним членом громадської організації «Зелений Світ». Ініціатор реставрації палацу Шувалових та паркової зони. Автор конструкції та один із виконавців виготовлення містка через річку біля палацу Шувалових. 
Роман Шевченко відомий як бард не тільки в Тальному, а й далеко за його межами. Бере участь у всіх загальноміських заходах. Його творчість відзначається патріотизмом, ліризмом, торкається струн душі, а пісні в неповторному авторському виконанні нікого не лишають байдужим. 
Спілкуючись з учнями Тальнівської школи №2 , Роман Михайлович розповів про поїздки на Схід України, про виступи перед захисниками, про свою громадську роботу по відродженню перлини Тального – палацу графа Шувалова та паркової зони. І звичайно звучала бардівська пісня. 
Ведуча заходу завідувач відділом обслуговування Ніна Токар, директор бібліотеки Оксана Кобко подякували Романові Михайловичу за волонтерство, творчість, патріотизм, небайдужість, любов до України та рідної Тальнівщини. А члени клубу «Гармонія» чекають на нову зустріч з Романом Шевченком у палаці графа Шувалова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора