Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

«Афлатот» - програма соціально-фінансової освіти й виховання дітей дошкільного віку

Дата: 01.10.2018 09:58
Кількість переглядів: 1733

«Афлатот» - програма соціально-фінансової освіти й виховання дітей дошкільного віку (Нідерланди), яка впроваджується в Україні з 2016 року. В попередньому навчальному році одним із завдань річного плану роботи ДНЗ було «Формування соціально-економічного виховання дошкільників з метою забезпечення фінансової грамотності дітей». На виконання цього завдання в закладі був проведений тематичний контроль «Економічне виховання дітей». В лютому 2018 року по всіх вікових групах вихователі проводили заняття, на яких пояснювали дітям основи сімейного бюджету, вчили бути ощадливими та приймати виважені рішення при купівлі першочергових та другорядних товарів. А директор Гончарук І.В. ознайомила вихователів з програмою «Афлатот». Основна місія «Афлатота» допомогти дітям усвідомити їх потенціал, тим самим збільшуючи шанси на успішне й щасливе майбутнє. А в методичному кабінеті ДНЗ відбулася виставка «Економіка в іграх», на який були виставлені дидактичні ігри, колажі, конспекти занять розроблені та виготовлені вихователями закладу та виставка «Казки на дисках».
У 2018-2019 навчальному році провідним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради Лозан Л.М. було прийняте рішення створити Творчу групу по впровадженню програми «Афлатот» керівником Творчої групи було призначено вихователя-методиста ДНЗ №8 «Казка» Мельник А.С. 
18 вересня в ДНЗ №8 «Казка» відбулося перше засідання Творчої групи, в склад якої входять досвідчені педагоги ДНЗ міста: Бузівська В.І. (директор ДНЗ №7 «Струмочок»), Поліщук Т.О. (вихователь-методист ДНЗ №6 «Золотий ключик»), Свиридюк В.В. (вихователь ДНЗ №1 «Ромашка»), Путінцева М.Ш. (вихователь ДНЗ №2 «Берізка»), Коновальчик С.В. (вихователь ДНЗ №3 «Сонечко)», Ганджа С.М. (вихователь ДНЗ №4 «Світлячок»), Желєзна Г.М. (вихователь ДНЗ №8 «Казка»). Керівник Мельник А.С. ознайомила присутніх з програмою «Афлатот», з її розділами і модулями та з героєм програми – веселою, доброю, кмітливою вогняною кулькою на ім’я Афлатун, девізом якого є «Досліджуй, думай, вивчай та дій», була визначена концепція роботи Творчої групи та висвітлені завдання. Директор ДНЗ №7 «Струмочок» Бузівська В.І. та вихователь-методист ДНЗ №6 «Золотий ключик» Поліщук Т.О. розповіли про семінар по програмі «Афлатот» в м. Умань, який вони відвідали у вересні 2017 року, а директор ДНЗ №8 «Казка» Гончарук І.В. розповіла про обмін досвідом з ДНЗ №25 м.Умань, який працює за програмою «Афлатот» з 2016 року (за наказом Міносвіти України). А також присутні мали нагоду переглянути виставку «Казки на дисках». На виставці були представлені роботи виготовлені руками батьків вихованців та вихователів закладу №8 «Казка» з б/в комп’ютерних дисків - це справжній прояв фантазії, видумки, креативності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора