Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Хай не спішать літа на Ваш поріг

Дата: 02.10.2018 15:27
Кількість переглядів: 433

З нагоди Міжнародного дня людей похилого віку в центральній бібліотеці пройшов захід - бібліотечні посиденьки «Хай не спішать літа на Ваш поріг», який присвятили учасникам народного аматорського гурту «Надвечір’я» РБК. Гурт широковідомий, як в районі, так і за його межами, це виступи на обласній сцені, на Сорочинській ярмарці і в м. Києві.
Професійний рівень, відповідальність, систематичні заняття дали позитивний результат і в 2006 році колективу присвоєне звання «народного». В репертуарі в основному використовуються українські народні пісні. Керівник гурту Леонтій Смолявський пише музику на слова місцевих поетів.
Високі нагороди (грамоти, дипломи) стимулюють колектив до удосконалення і розширення репертуару і його реалізації.
Колектив бере активну участь в обласних фестивалях, оглядах.
Народному аматорському гурту «Надвечір’я» в цьому році виповнилось 30 років. Колектив як одна родина! Тож ведучі заходу завідувач відділом обслуговування Ніна Токар та провідний методист Ніна Діякевич підготували розповіді про учасників у формі «Від усієї душі», а віршовані вітання та улюблена пісня для кожного розчулили їх до сліз. Це Оксана Оксентіївна Півторак, Ніна Олександрівна та Іван Тимонович Заболотні, Галина Олександрівна Олішевська, Лариса Олександрівна та Анатолій Григорович Проценки, Надія Василівна Циганенко, Станіслав Миколайович Вовк, Богдан Дмитрович Кіндрат, Володимир Іванович Маринченко, Валентина Григорівна Марченко, Ольга Миколаївна Черпіта, Любов Василівна Шарпілова.
Душею колективу є родина Смолявських Леонтій Павлович та Віра Федорівна. Любов і пісня об’єднує це подружжя. Вони згуртували навколо української пісні людей поважного віку, закоханих в українську пісню.
Директор бібліотеки Оксана Кобко на завершення заходу побажала учасникам гурту «Надвечір’я» творчого довголіття та сказала: «Доки будуть існувати такі колективи, як «Надвечір’я», то як заповідав Шевченко «Наша пісня, наша слава – не вмре, не загине»».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора