Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Фольклорне свято «Наша слава козацькая не вмре, не загине»

Дата: 17.10.2018 12:14
Кількість переглядів: 391

В Тальнівському музеї історії відсвяткували фольклорне свято «Наша слава козацькая не вмре, не загине» за участю фольклорного ансамблю «Колодійчики» Тальнівської дитячої музичної школи.

Це свято вже стає хорошою традицією для музею, справжнім святом побуту та багатства українських традицій, мистецтва, звичаїв, колориту та самобутності. Учні 4-Б класу Тальнівської ЗОШ I-III ст. №2, що є учасниками фольклорного ансамблю, подарували всім справжні українські танці, співи та розваги.

«Ці свята поєднали державні, родинні і духовні цінності, які символізують зв'язок поколінь та особливо шануються українцями. Протягом століть цей день пов'язаний із боротьбою за свободу українського народу, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та вважали Пресвяту Богородицю заступницею мужнього війська козацького.» - сказала начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Ганна Михайлова.

Це святкове дійство співпало із ще одним святом – річницею відкриття музею.

14 жовтня 2018 року було урочисто відкрито Тальнівський музей історії Тальнівської міської ради і за цей час музей відвідали 4 273 особи та проведено 799 екскурсій.

Відвідувачами музею були гості з Канади, Італії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Литви, Білорусії та різних міст України.

Музей має вже понад десятка «музейних друзів», що дарують безліч цікавих знахідок і тому заклад поповнився понад 4 тисяч музейних предметів та експонатів.

В кінці заходу всіх бажаючих пригощали справжньою козацькою кашею, яку радо допоміг зварити Дмитро Литвинюк. Працівники музею щиро вдячні всім тим, хто допоміг в організації святкового дійства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора