Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Семінар-тренінг «Розвиток молодіжних центрів в Україні»

Дата: 24.10.2018 08:46
Кількість переглядів: 321

19-21 жовтня 2018 року у с. Грем'яче, Волинської області відбувся Всеукраїнський семінар-тренінг «Розвиток молодіжних центрів в Україні», організаторами якого виступило Міністерство молоді та спорту України та Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА.
Метою проекту є популяризація ідеї створення молодіжних центрів в ОТГ, соціальної роботи, відповідальності за розвиток та становище громад серед молоді. Підвищення інституційної спроможності молодіжних центрів та їх всебічний розвиток через залучення широкого кола молодих людей, які будуть об’єднані в ініціативні групи.
В семінарі взяли участі представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, закладів освіти та молодіжних громадських організацій. На семінар була делегована і спеціаліст Тальнівської міської ради Олена Кучеренко.
Професійні та досвідчені спікери з різних куточків країни (Київ, Дніпро, Луцьк, Червоноград Львівської області та ін.) Ярослав Храпський, Павло Медина, Захар Ткачук, Максим Ткаченко та Євгенія Ткаченко поділилися досвідом роботи та в режимі «Живої бібліотеки» відповідали на запитання учасників стосовно розвитку мережі молодіжних центрів.
Цікаво було дізнатися про Асоціацію Молодіжних центрів України, яка всіма силами підтримує існуючі молодіжні центри та завжди готова допомогти у розвитку нових.
«Молодіжний центр – це відкритий простір для роботи, відпочинку та розвитку молодіжних організацій за принципами доступності та спільної відповідальності. Я вважаю, що створення такого молодіжного центру в нашій громаді сприяли б росту та розвитку сильної, духовної, цілісної та цілеспрямованої молоді.» - прокоментувала Олена Кучеренко.
Також свою роботу презентували: Молодіжний центр «Нові крила» - м. Нововолинськ; Молодіжний центр «Космодром» - м. Червоноград та Молодіжний центр м. Дніпра.
Учасники мали можливість на практиці розробити власні стратегії створення молодіжних центрів в об’єднаних територіальних громадах, шляхи знаходження потрібних ресурсів для розвитку центру, визначити цільову аудиторію, розробити так звані «10 кроків» для реалізації роботи молодіжного центру та презентувати свої напрацювання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора