Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

10-річчя фольклорного аматорського колективу «Берегиня» Соколівоцького сільського клубу

Дата: 29.10.2018 12:35
Кількість переглядів: 621

Тальнівщина щедра народними самобутніми талантами, які творять справжнє мистецтво, що примножує духовні цінності – українську народну пісню, музику, танець, традиції, звичаї і обряди нашого народу.

Минають роки, на зміну одним поколінням приходять інші і в кожного свої смаки, уподобання, погляд на життя, але народна пісня – щира і мудра, залишається жити вічно.

Саме таку невмирущу пісню впродовж 10 років популяризує уславлений фольклорний аматорський колектив «Берегиня» Соколівоцького сільського клубу.

Учасниці колективу збирають, відтворюють і передають глядачеві старовинну українську пісню. Цінністю колективу є їх репертуар. Вони намагаються почути і передати душу народної пісні, яка звучала багато років тому. В таких піснях відчуваєш душу рідного краю. Керує колективом Юрій Ноздровський.

26 жовтня в приміщенні Соколівоцького сільського клубу зібралися поціновувачі української народної пісні, щоб привітати учасниць та керівника колективу «Берегиня» із 10-річчям від дня створення.

«Як казав Порфирій Демуцький: «Хто співає, той щасливий», тому я хочу побажати, щоб ви завжди були щасливі» - привітав колектив Юрій Ноздровський.

Завітала на свято і начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Ганна Михайлова, яка вручила учасникам грамоти та подарунок.

Привітав колектив і в.о. старости села Володимир Щербатюк, який завжди радо допомагає у всьому та йде назустріч. Завдяки йому учасники колективу мають чудові сценічні костюми.

Фольклорний колектив «Берегиня» має дуже великий запас творчої енергії, що дає натхнення творити, працювати, віддаючи вогонь свого серця своїм землякам. Бурхливими оплесками дякували присутні ансамблеві після виконання кожної пісня.

Дивишся на них і розумієш, що не зміліє духовна скарбниця народної душі українського села! Щира подяка всім за гостинну зустріч та тим, хто взяв участь в організації свята.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора