Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відзначення Дня української писемності та мови в дошкільному навчальному закладі №4 «Світлячок»

Дата: 12.11.2018 15:06
Кількість переглядів: 356

9 листопада, як і в попередні роки, у дошкільному навчальному закладі №4 «Світлячок» відзначили День української писемності та мови.
Із найстаршими вихованцями, дітьми 1 класу (сьомий рік життя), педагоги – учитель ЗОШ № 2 Тетяна Линник, вихователь Наталія Мельник та музичний керівник Наталія Гаркуша, провели свято рідної мови, на яке були запрошені батьки учнів і вихованці старших груп дошкільного закладу. Діти розповідали вірші, приказки, загадки, співали українські народні та сучасні пісні, танцювали під веселу українську музику. Педагоги донесли до малят красу української мови, її важливість для українців, вчили любити свою рідну мову, свою землю, свій народ.
Наступним заходом у цей день був тренінг з мовленнєвого розвитку дошкільників для педагогів, який провела вихователь-методист Надія Мартинюк. Учасники тренінгу переглянули презентацію «День української писемності та мови», отримали консультацію учителя-логопеда Алли Новак «Затримки мовлення могло б не бути» та під керівництвом вихователя-методиста пограли в мовленнєві ігри з використанням інтерактивних методів «Коло ідей», «Ланцюжок», «Синквейн або Сенкан», метод наочного моделювання «Казкова історія», вправа-рефлексія «Закінчи фразу». Особливу увагу було приділено педагогам-початківцям, з якими розіграли педагогічний плейбек «Кроки мого педагогічного зростання».
Мовленнєвий тренінг проводився у позитивній психологічно налаштованій атмосфері, дав можливість педагогам ДНЗ №4 «Світлячок» підвищити власний професійний рівень та використати отримані знання у роботі з вихованцями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора