Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Святкування Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в Тальнівській громаді

Дата: 12.11.2018 15:09
Кількість переглядів: 337

9 листопада відбулися святкові заходи, присвячені Всеукраїнському дню працівників культури та майстрів народного мистецтва. Організатором заходів виступила Тальнівська міська рада, Тальнівська районна державна адміністрація та Тальнівська районна рада.

Так, в Тальнівській ЗОШ I-III ст. № 2 відкрито пам'ятну дошку нашому земляку, заслуженому артисту України – Петру Юхимовичу Весклярову. Для всіх нас він більш відомий як дідусь Панас, який кілька десятиліть радував малечу казками на телебаченні. Телепередача «Вечірня казка з дідом Панасом» (пізніше мала назву «На добраніч, діти») отримала народну любов не лише серед малечі, а й дорослих. Незмінними атрибутами програми була сорочка-вишиванка та україномовні казки (їх тексти Вескляров часто писав сам), що нерідко потрапляли «під роздачу» в часи боротьби з націоналізмом.

Ідея увіковічнити пам’ять відомого казкаря належить письменнику та краєзнавцю Андрію Поліщуку. Старожили та краєзнавці запевняють, що батьківська хатина Весклярів стояла на сучасному подвір'ї школи. Тому саме тут, на стіні школи, й встановлено пам'ятну дошку відомому землякові. Почесне право відкрити дошку було надано Андрію Поліщуку та учениці 3 класу Софії Баглай. Серед присутніх на заході був міський голова Олексій Юрченко, керівництво району, депутати, учні та всі охочі. Після урочистостей, директор школи Тарас Солошенко провів екскурсію до шкільного етнографічного музею «Дивень», де розповів про всі особливості обрядового хліба та продемонстрував цікаві експонати музею.

Також пройшла захоплива екскурсія в Тальнівському музеї історії, який, як завжди, продемонстрував нові та цікаві експонати. В.о. директора музею Світлана Проценко провела для гостей екскурсію, розповіла про майбутню виставкову діяльність та проведення цікавих спільних засідань задля обміну досвідом.

В Тальнівському районному будинку культури пройшов святковий концерт, на якому були присутні глядачі та всі працівники культури громади і району. З привітальним словом виступили: голова Тальнівської міської ради Олексій Юрченко, очільники району, голова Мошурівської сільської ради Наталія Пономаренко, начальник районного сектору УДСНС Олег Слизький, депутати та директор Тальнівського районного будинку культури Володимир Таран.

Керівники міста та району побажали усім міцного здоров’я, родинного тепла, творчої наснаги та нагородили почесними відзнаками різного рівня.

Завершилося свято виступом запрошеного ансамблю Уманського Державного Педагогічного Університету імені Павла Тичини - чоловіче вокальне тріо «Гонта», які вразили кожного своїм звучанням



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора