Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Не згасне пам’яті свіча

Дата: 23.11.2018 14:10
Кількість переглядів: 348

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

       Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось. 

       До 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу працівники центральної бібліотеки організували виставку-реквієм «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни», на які представили архівні документи, книги-меморіали, моногафії, книги спогадів очевидців, краєзнавчі матеріали з фонду книгозбірні.

      23 листопада бібліотекою проведено реквієм пам’яті «Не згасне пам’яті свіча». Ведуча заходу завідувач відділом обслуговування користувачів Ніна Токар ознайомила присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, зокрема і фактами Голодомору безпосередньо в нашому краї. Учасники заходу поділились спогадами своїх рідних про  пережиті страшні роки голодоморів.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора