Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

У Тальнівській громаді вшанували пам'ять воїнів-афганців

Дата: 15.02.2019 17:00
Кількість переглядів: 384

До 30 річниці виведення військ із Республіки Афганістан та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді відбувся мітинг-реквієм та урочистий концерт.
Віддати шану і вклонитися полеглим землякам на мітинг прийшли представники влади міста та району, громадських організацій, учасники бойових дій в Республіці Афганістан, їхні родини, жителі та гості міста.
Під час скорботної церемонії присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання й поклали квіти та вінки до пам’ятника воїнам-афганцям. 
Голова Тальнівської міськрайонної організації української спілки ветеранів Афганістану Олексій Неділько подякував всім присутнім, хто прийшов згадати цей день, тих, хто залишився на війні, не побачивши в своєму житті рідної домівки, мами, тих, хто у 80-их роках повертався з Афганістану на Україну із скаліченими та пораненими долями. Також Олексій Неділько вручив воїнам-інтернаціоналістам нагороди під час мітингу.
«Багато воїнів-інтернаціоналістів зараз віддають своє життя та проливають кров на сході нашої держави. Ми також повинні їх вшановувати, дякувати та молитися. Шановні воїни-афганці, в цей день я хочу побажати Вам та Вашим родинам достатку, миру та щастя. Слава Україні!» – сказав міський голова Олексій Юрченко. 
У своєму виступі міський голова також зазначив, що в цій війні загинуло тисячі наших співвітчизників, сотні повернулись скалічені морально та фізично.
На урочистому концерті, який відбувся після мітингу, Олексій Неділько вручив понад десятка медалей воїнам-афганцям. Тематичні вокальні номери подарували глядачам гурт ВІА «Ліра» та Віктор Городнюк, який разом із Альоною Сапігою були ведучими заходу. Також для воїнів-інтернаціоналістів виступали танцювальні колективи «Енергія» (керівник Ірина Присяжнюк) та «Лавіта» (керівники Наталя та Анна Шевчуки).

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора