Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

В Тальнівській громаді вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 14:36
Кількість переглядів: 314

На знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, 20 лютого в Тальнівській громаді  відбувся мітинг-реквієм пам’яті Героїв Небесної Сотні, який організували відділ культури, туризму та з питань діяльності ЗМІ та  відділ освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради.

Присутні хвилиною мовчання вшанували  пам’ять Героїв Небесної Сотні та всіх тих, хто віддав своє життя захищаючи рідну державу.

До присутніх звернувся міський голова Олексій Юрченко, який наголосив, що кожен свідомий громадянин України має пам’ятати шляхетний вчинок Небесної Сотні, адже вони віддали своє життя за всіх нас, за світле майбутнє нашої країни.  У  своєму виступі  волонтер Роман Шевченко закликав  шанувати та пам’ятати імена Героїв, які віддавали своє життя  як на сході України та Майдані.  

Учасники мітингу поклали квіти та лампадки до пам’ятника Героям Небесної Сотні. Увагу присутніх привернув Віктор Городнюк з піснею «Заплакало небо». Під час мітингу Віктор Городнюк та Людмила Шуляк, ведучі заходу, поіменно згадали  Героїв-тальнівчан та волонтерів, які загинули.

 В храмі святих апостолів Петра і Павла, благочинний Тальнівського району Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей о. Михайло Василюк  відслужив поминальну  панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні.

Минуло чимало часу, а спалахи вогнів Майдану й досі постають у пам’яті, ніби ще вчора стояли рятівні барикади на головній площі столиці. І згадується, як горіли вогнища нашої надії у металевих бочках, як звучали у повітрі голоси тисяч революціонерів, зливаючись в єдиний голос України. І хоч не було впевненості в завтрашньому успіху, але було найголовніше – впевненість одне в одному.

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є й Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.

Наші герої, наші брати та сестри, які жили й загинули в ім’я України, ніколи не будуть забуті. І зараз, у момент, коли боротьба за свободу країни триває і забирає людські життя на війні з російським агресором, ми маємо відтворити у власній пам’яті початок – все те, чим жив той Майдан, що давало йому силу існувати.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора