Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Пам'яті Небесної Сотні

Дата: 20.02.2019 14:55
Кількість переглядів: 398

20 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. Серед Героїв Небесної Сотні і тальнівчанин Герой України Юрій Григорович Паращук. 
19 лютого центральна бібліотека провела годину-реквієм «Їх серця б’ються на небесах», щоб пом’янути й вшанувати Героїв Небесної сотні. Тих мужніх, незламних українців та їхніх побратимів інших національностей, чиї душі уже на небесах. Кожен здійснив особистий подвиг – віддав своє життя заради нової України. І це не просто слова. Це – реальність. Герої своїм подвигом показали силу та незламність українського духу. Перед учнівською молоддю виступили учасники Революції Гідності Віталій Харченко, Роман Шевченко, Олексій Неділько, які поділились спогадами про події 5-річної давності на київському Майдані.
Захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто не вагаючись, ціною власного життя заплатив за право жити у вільній, демократичній, правовій державі.
Сьогодні наша країна переживає нелегкі часи. Триває війна на Сході України. Боронять кордони нашої держави мужні воїни. Серед них є і тальнівчани. Ми всі віримо у перемогу і чекаємо повернення хлопців у свої родини живими і здоровими.
На жаль, Тальнівщина не дочекалась живими своїх синів – полеглих героїв «російсько-української війни»: Сергія Ярошенка, Олександра Шевцова, Дмитра Безуглого із Тального, Віктора Мельниченка із Веселого Кута, Віталія Малиша із Павлівки Першої, Євгена Геша із Степної, Василя Івченка із Папужинець, Дмитра Оверченка із Вишнополя, Артема Жовтобрюха із Кривих Колін! 
Почуте і побачене під час години-реквієму викликало щирі почуття в учасників. Захід завершився хвилиною мовчання та покладанням квітів до Монумента Небесної Сотні.
Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях!
Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора