Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

А життя не повторить ніхто з нас на «Біс» (презентація книги Катерини Білан)

Дата: 28.02.2019 20:49
Кількість переглядів: 473

27 лютого в центральній бібліотеці відбулась презентація збірки оповідань та розповідей Катерини Білан «А життя не повторить ніхто з нас на «Біс». Книга побачила світ у 2018 році у ТОВ «Поліграфіст Тальнівщини», яку авторка видає своїм коштом. Катерина Білан відома тальнівчанам своїми численними публікаціями в районній газеті «Колос». А тепер вони із газетних сторінок зібрались в одній книзі. Розпочинаючи презентацію, ведуча заходу завідувач відділу обслуговування Ніна Токар надала слово автору книги Катерині Іванівні, яка розповіла про себе і свою книгу. Першою авторку з виходом книги вітали сестра Тетяна Іванівна та її чоловік Іван Іванович Цимбали.
Народилась Катерина Іванівна у селі Гордашівка, тут її коріння, тож книга «А життя не повторить ніхто з нас на «Біс» в чомусь автобіографічна. На її сторінках доля родини Кравченків (дівоче прізвище авторки). На заході виступили уродженець с.Гордашівки сільський голова села Веселий Кут Павло Олександрович Козаченко, жителі села Марія Сергіївна Баланюк, Катерина Андріївна Івченко, Ніна Андріївна Рябошапко, Тамара Іванівна Гаюн.
Вихід в світ книги Катерини Білан схвилював не одного жителя с.Мошурова, в якому авторка проживає майже півстоліття. Доля земляків, питання, які піднімала в своїх публікаціях Катерина Іванівна викликали цікавість і співпереживання і в Володимира Миколайовича Синьогуба, Івана Валентиновича Григоренка, Василя Григоровича та Галини Мефодіївни Бірченків, Юрія Григоровича Масловського. 
Районна газета «Колос» розкрила літературний талант Катерини Білан. Із колективом редакції у неї довгорічна співпраця. Тож із вітальним словом виступила журналіст Світлана Анатоліївна Мороз. 
Велика частина трудового життя Катерини Білан пов’язана із книгою, роботою в сільській та шкільній бібліотеках. Від бібліотечних працівників виступила провідний методист Ніна Іванівна Діякевич.
Для кожного автора вихід у світ книги – це важлива подія, це своєрідний підсумок творчого шляху. Вихід у світ книги Катерини Білан «А життя з нас ніхто не повторить на «Біс» викликала жвавий інтерес у земляків, книга розійшлася далеко за межі Тальнівщини. Авторка працює над новою книгою.
Захід пройшов в теплій родинній атмосфері, авторка приймала щирі вітання, квіти та роздавала автографи, а завершальним акордом зворушливого заходу став вірш Віктора Баранова «До українців» у виконанні Наталії Побережник.
Директор бібліотеки Оксана Василівна Кобко подякувала Катерині Іванівні за книгу та сказала: «Нехай ваша книга буде читаною не тільки нинішнім, а й наступними поколіннями земляків, які будуть вивчати історію рідного краю. Зичимо Вам доброго здоров’я, щастя, благополуччя, творчих успіхів, натхнення до написання нових розповідей та видання нової книги!»

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора