Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Презентація книги Романа Зіненка «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії»

Дата: 04.06.2019 14:16
Кількість переглядів: 280

2 червня 2019 року в КЗ «Тальнівський міський центр культури та дозвілля» відбулась презентація книги Романа Зіненка «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії».

      На зустріч з автором книги прийшли представники влади, волонтери, учасники АТО та всі небайдужі, яким болить сьогоднішня війна.

     На початку заходу Романа Зіненка представила сільський голова с.Павлівка–I Наталія Слободяник та пригадала, що в цей день її односельчанину Віталію Малишу, який пройшов іловайське пекло, мало б виповнитися 28… Віталій Малиш відбував службу в 51-й окремій механізованій бригаді, загинув 29-го серпня 2014 року під час виходу з Іловайського котла так званим Зеленим коридором та  нагороджений орденом «За мужність» III ступеня посмертно.

     Відкриваючи біографію автора, слід відзначити, що Роман Зіненко -  колишній морський піхотинець, доброволець батальйону «Дніпро –1», був серед тих, хто в серпні 2014-го опинився в пеклі Іловайська. За зібраними матеріалами він написав одну з перших книжок про війну на Сході України – «Іловайський щоденник», яка не містить вигадок і домислів, це чесна і відверта сповідь, яка отримала широкий відгук у читачів.

    Новий двотомник книги Романа Зіненка «Війна, якої не було. Хроніка Іловайської трагедії» є результатом ретельного дослідження, яке ґрунтується на спогадах близько сотні бійців і офіцерів, від добровольців до вищого керівництва сектору «Б», учасників Іловайської трагедії. Окрім того, автору довелось переглянути, перевірити і хронологічно розібрати сотні публікацій, відео- і фотоматеріалів, що стосуються боїв під Іловайськом.

     На великому екрані глядачі переглядали документальні зйомки іловайських подій та слухали коментарі автора. «Іловайська операція – це операція, коли зібрано найбільше доказів російського вторгнення  на територію України та за кількістю втрат дорівнює втратам у Донецькому, Луганському аеропортах та Дебальцевому разом взятих» - наголосив Роман Зіненко.

     Всі відеозйомки та розповіді про події  залишили в серцях глядачів щем, біль від втрат захисників, які боронять нашу землю, учасники заходу  дізналися багато фактів про події в Іловайську з перших вуст, які дещо змусили дивитись на українську історію під іншим кутом зору. Загалом зустріч була змістовною, цікавою, всі присутні придбали для себе книги автора.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора