Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ХIV міжобласний мистецько-екологічний конкурс-фестиваль української естрадної, народної та авторської пісні «Мости над Россю» щедро обдаровував нагородами учасників Тальнівської ОТГ

Дата: 10.06.2019 15:16
Кількість переглядів: 545

9 червня 2019 року відбувся ХIV міжобласний мистецько-екологічний конкурс-фестиваль української естрадної, народної та авторської пісні «Мости над Россю», що традиційно відбувається у мальовничому надросянському краї – Корсунь-Шевченківському.  .

Продемонструвати свої таланти, а заодно привернути увагу до проблеми екології та викликати тривогу за критичний стан довкілля, що загрожує річці Рось, у Корсунь-Шевченківський завітали вокалісти, учасники естрадного співу, авторської, народної пісні, естрадні ансамблі та дуети Черкащини, Київщини та Кіровоградщини.

Серед виконуваних творів переважали пісні про Рось, рідний край, лунала  народна та козацька пісня.

Тальнівську ОТГ представляли чоловічий квартет «Отамани»,  вокально-інструментальний ансамбль «Ліра», соліст Роман Шевченко та юна солістка Валерія Сапіга КЗ«Тальнівський міський центр культури та дозвілля». В різних номінаціях та вікових категоріях наші земляки здобули почесні призові місця.

Самодіяльний аматорський колектив «Отамани» здобув диплом лауреата I ступеня в жанрі «естрада», вокально-інструментальний ансамбль «Ліра» здобув диплом лауреата II ступеня. Гурт «Отамани» в жанрі «народна пісня» здобув диплом IIIступеня (керівник Роман Вовк).

 Роман Вовк, святкуючи у цей день свій День народження, отримав гарний подарунок – оцінку високоповажного журі, до якого входили заслужені та народні артисти України, свого гурту, нагородивши його в різних номінаціях III та III місцями.

 Справжньою гордістю для КЗ «Тальнівський міський центр культури та дозвілля» став виступ місцевого самородка-пісняра, волонтера, учасника гурту «Отамани» та «Ліра» Романа Шевченка, який у жанрі «авторська пісня» здобув диплом лауреата I ступеня, перевершивши змістовністю тексту і надзвичайною мелодійністю пісень, які пише сам, навіть професійних виконавців.

Наших артистів після виступів вітали не тільки земляки, які нині живуть у Корсунь-Шевченківському, а й народні і заслужені артисти, яким також припала до душі тальнівська пісня. Зокрема, народна артистка України Світлана Миргород була захоплена яскравими виступами та побажала подальшого розвитку та підкорення нових вершин.

 Учасники та гості фестивалю згодом робили фото на згадку з квартетом «Отамани» не тільки за гарний виступ, а й, за визнання їх як самодостатніх творчих особистостей, за щиру вдачу, за рідну пісню.

Пишаємося здобутками наших артистів, які насамперед з величезним бажанням працювати здобули високі перемоги та гідно представляють Тальнівську ОТГ на районних, обласних, міжобласних сценах та примножують культурну спадщину нашого краю. Творчих злетів вам та нових перемог!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора