Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

ТАЛЬНІВСЬКА РАЙОННА ФІЛІЯ ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ ПОВІДОМЛЯЄ

Дата: 06.06.2019 12:18
Кількість переглядів: 439

Після повернення з території антитерористичної операції бійці намагаються швидше адаптуватися до мирного життя. Найкращим способом адаптації для демобілізованих є робота. Тим, кому не вдалося вирішити його самотужки, допомагає служба зайнятості. Розв’язання проблем зайнятості безробітних, в тому числі учасників АТО, залежить не лише від активної політики держави та служби зайнятості, а й від самої людини: її мобільності, активності, прагнення до навчання, роботи та гідного життя. Фахівці служби зайнятості здійснюють комплексний та індивідуальний підхід в питанні надання безробітним якісних соціальних послуг, пов’язаних з працевлаштуванням. Фахівці Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ активно взаємодіють з місцевими роботодавцями та іншими партнерами у напрямку працевлаштування військовослужбовців, які повертаються із зони АТО.

Яскравим прикладом слугує проведена робота з безробітним із числа учасників АТО Новіковим Олександром, який скористався послугами Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ для вирішення питання свого працевлаштування. Після повернення із зони бойових дій Олександр зареєструвався у центрі зайнятості, маючи 12 років страхового стажу та професію «Агронома», але бажання працювати за даною професією не було, як і не було для нього підходящої роботи. Фахівці надали інформацію щодо послуг служби зайнятості, ознайомили з наявними вакансіями, запропонували взяти участь у тренінгах щодо успішної адаптації в умовах мирного життя та долучитись до профінформаційного групового заходу «Інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО». За результатами співбесіди та психодіагностичного обстеження Олександр продемонстрував високу мотивацію та чудові здібності для проходження професійної адаптації та отримання нової професії «Електрогазозварник».

І коли з’явилася вакансія Електрогозозварника в ТОВ «Тальнівський щебзавод» Олександру було запропоновано пройти професійне навчання, за відповідною професією в Уманському професійному ліцеї, за направленням служби зайнятості під замовлення роботодавця.

Така форма професійного навчання дозволила безробітному, отримати нову затребувану професію на місцевому ринку праці, а набуті знання і вміння дали можливість закріпитися на робочому місці. Після успішного проходження професійного навчання Олександр був працевлаштований до зазначеного роботодавця на посаду «Електрогазозварника».

Тож, фахівці центру зайнятості бажають пану Олександру міцного здоров’я та професійних успіхів на новому місці роботи.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора