Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відпочинок та оздоровлення дітей у Тальнівській ОТГ

Дата: 13.06.2019 10:24
Кількість переглядів: 611

Для дітей канікули – це період відпочинку, зміцнення здоров’я, нових знайомств та пригод . А ще – це яскраві враження, позитивні емоції, розвиток здібностей та природніх задатків, пізнання багатогранності світу…

    Перший місяць літа діти Тальнівської ОТГ проводять у 5 пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням, які розпочали свою роботу з 3 червня 2019 року.

    На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», Комплексної Програми «Освіта Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2021рр» (напрямок ІІІ. Виховна і позашкільна робота, проект «Оздоровлення  та  відпочинок дітей і учнівської молоді»), з метою забезпечення організованого відпочинку, оздоровлення дітей та учнівської молоді в Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді влітку 2019 року було видано розпорядження міського голови від 02.05.2019 року № 62-Р «Про заходи щодо організації відпочинку, оздоровлення дітей та учнівської молоді влітку 2019 року», яким затверджено склад координаційної ради з питань відпочинку, оздоровлення дітей та учнівської  молоді влітку 2019 року, склад комісії з перевірки готовності до роботи пришкільних таборів, План заходів щодо організації відпочинку, оздоровлення дітей та учнівської молоді в Тальнівській міській об’єднаній територіальній громаді в 2019 році.

 Окрім тогорішенням   сесії   Тальнівської   міської    ради    від  30.05.2019    №   41/8-14  затверджено Програму  оздоровлення та відпочинку  дітей і учнівської молоді на 2019 рік.

    Відділ  освіти,  молоді  та  спорту  Тальнівської міської ради зобов’язано

у межах повноважень забезпечити безумовне виконання заходів, затверджених   розпорядженням, у повному обсязі та в установлені терміни.

    У 5 таборах з денним перебуванням оздоровлюється 515 учнів. Середня  вартість одноразового харчування в  день  на  одну  дитину  складає  26,00 грн., а для всіх дітей соціально незахищених категорій - безкоштовно. Всього на харчування у пришкільних таборах передбачено 80 тис.грн. з місцевого бюджету.

У 2019 році  з місцевого бюджету передбачено 20 тис. грн на придбання  путівок для дітей пільгових категорій.

З 1 січня поточного року організацією оздоровлення дітей  Тальнівської ОТГ за державні  бюджетні кошти займається відділ освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради. Однак при розподілі путівок для оздоровлення категорійних дітей в літній період в закладах, які розміщені на березі моря,  Черкаською ОДА на Тальнівську ОТГ було виділено лише 4 путівки, в той час, коли на  Тальнівський район – 15 путівок.

        У ДЦ «Молода  гвардія» ( м. Одеса) було оздоровлено   4 дітей-сиріт та 1 дитина з багатодітної родини ( з доплатою 50% від вартості путівки). Зараз у ПП «Фортеця –Тур» оздоровлюється  3 дітей з багатодітних родин ( 2 – з доплатою 20%) та 1 дитина, батько якої загинув в АТО.

      У закладах дошкільної освіти Тальнівської міської ради  у літній період заплановано оздоровити 450 вихованців. Першочергова увага приділяється оздоровленню дітей пільгових категорій.

       З початку роботи пришкільних таборів відділом освіти, молоді та спорту Тальнівської міської ради було організовано 26 екскурсійних поїздок у межах Черкаської області (до м.Черкаси, м.Чигирин, м.Умань, м.Корсунь-Шевченківський, с.Легедзине, с.Шевченкове та ін..),  якими було охоплено 610 дітей.

      Велика увага у пришкільних таборах приділяється безпеці життєдіяльності дітей, дотриманню санітарних та гігієнічних вимог.

       Керівники та працівники закладів освіти докладають максимум зусиль, щоб під час роботи було враховано та задоволено потреби кожної дитини, а відпочинок у пришкільних таборах був цікавим, безпечним і корисним.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора