Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Книжкова експозиція Тальнівської центральної бібліотеки "Так починалась війна..."

Дата: 21.06.2019 21:11
Кількість переглядів: 320

До 22 червня у Тальнівській центральній бібліотеці організована та триває книжкова експозиція та огляд літератури «Так починалась війна…».

Увазі читачів представлені книги, завдяки яким можна заглибитись у події років Другої Світової війни та дізнатись багато цікавих зворушливих історичних фактів.

Акцент хочеться зробити на «Книзі пам’яті України» (том п’ятий, Черкаська область), яка є історико-публіцистичним нарисом про найважливіші події Черкаської області напередодні і в роки Великої Вітчизняної війни та містить списки загиблих Черкащан на фронтах, у партизанських загонах і підпіллі, які віддали своє життя в ім’я великої Перемоги. Сторінки 729-993 книги містять дані про героїв Тальнівщини. Зокрема, подвиг сержанта-артитлериста Ісаака Шайовича Двохбабного, якому високе звання Героя Радянського Союзу присвоєно посмертно, та поіменний список загиблих, число яких складає 5497чоловік.

Незабутній подвиг піонера-партизана, тальнівчанина, Віті Проценка змальований у книзі Андія Поліщука «Клятви не зрадив».

На полицях виставкової експозиції містяться книги та збірники, завдяки яким можна уявити і зрозуміти масштаби нацистського окупаційного режиму, ознайомитись із матеріалами, які відображають героїчну боротьбу проти німецько-фашистських загарбників на Черкащині. Представлені видання містять документи, що стосуються партизанського та підпільного руху, репресій населення Черкащини як з боку гітлерівських, так і з боку радянських репресивних органів.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора