Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Зустріч із Всеволодом Стеблюком

Дата: 01.07.2019 13:04
Кількість переглядів: 309

27 червня 2019 року в великому демонстраційному залі КЗ «Тальнівський міський центр культури та дозвілля» відбулась зустріч із українським вченим-медиком, громадським діячем та бардом, доктором медичних наук, професором, заслуженим лікарем України, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки Всеволодом Стеблюком. 

    Всеволод Стеблюк у 2013-2014 роках був лікарем Майдану, заступником керівника медичної служби Штабу національного спротиву. Після майдану вступив до лав батальйону «Миротворець» як начальник медслужби батальйону.

З грудня 2014 по квітень 2017 року — помічник Міністра оборони України з медичного напрямку та реабілітації. Створив перший в Україні Центр психофізичної реабілітації при Військово-медичному клінічному центрі професійної патології військовослужбовців Збройних Сил, нині організовує роботу Військово-цивільного координаційного штабу медичної допомоги, першої навчальної медичної роти ЗСУ.

Завдяки медичному і бойовому досвіду «Дока»-«Айболитя» армійським всюдиходом, придбаним за кошти волонтерів, який  переобладнали під санітарну машину, лікарем та його товаришами було врятовано 87 поранених бійців та вивезено їх із оточення в "Іловайському котлі".

Документальні зйомки бойових дій та спогади і інтерв’ю побратимів глядачі мали змогу бачити на великому екрані. Лікар розповів про свою діяльність на Сході України, політичну ситуацію держави та окреслив свої плани на  майбутнє.

У подарунок тальнівчанам Всеволод Стеблюк виконав декілька власних пісень та побажав усім гарного майбутнього.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора