Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Купальські гуляння в Тальнівській об'єднаній територіальній громаді

Дата: 10.07.2019 09:00
Кількість переглядів: 546

6-7 липня 2019 року Тальнівська об’єднана територіальна громада святкувала Івана Купала.

У Тальному святкування відбувалось 7 липня на території культурно-оздоровчого комплексу «Співоче поле». Місце проведення заходу мало все для створення святкового настрою та гарного відпочинку: облаштована фотозона, зона для малювання, гірки, батути, ігрові дрібниці, солодощі та багато іншого. Активно провести час мали змогу як дорослі, так і діти.

На сцені та поза нею відбувалось святкове дійство. Глядачам були представлені танцювальні, пісенні номери, конкурси, розваги.

Для юних учасників була організована гра-квест під назвою «Знайди цвіт папороті», в якій за підказками на території комплексу шукали символ таємничості у купальську ніч.

Перед глядачами виступали творчі гурти «Бузина», «Україночки», «Орхідея», а танцювальні здібності продемонстрували учасники спортивного і сучасного танцю «Енергія» та клуб спортивно-бального танцю «Лавіта».

Задіюючи учасників свята різних вікових груп, ведучі свята Людмила Шуляк та Віктор Городнюк організовували різні розваги та конкурси, зокрема, конкурс на найдовшу косу, на найкращий віночок, по випиванню лимонаду з трубочок на швидкість, «караоке», перетягування канату. На сцені малеча прикрашала стрічками обрядове купальське деревце марену.

Традиційно на свято завітав водяний із русалоньками, які водили хороводи та співали разом купальських пісень.

Дівчата пускали купальські віночки, чекаючи, куди понесе течія. Завершився захід розпалюванням купальського вогнища та святковою дискотекою під музичний супровід гурту «Ліра».

7 липня святкування пройшли і в селі Червоному. Купальське дійство відбувалось у приміщенні Червонянського сільського клубу-філії. У прикрашеній у купальському стилі залі глядачі мали змогу милуватися співом гурту «Родина». Гурт хлопців виступив із танцем «хіп-хоп». Підняли настрій глядачів жартівливі сценки «Кекс» та «Весілля в Малинівці».

Для дітей та дорослих проводили різноманітні розваги, конкурси, пригощання безкоштовним морозивом.

Мирослава Поліщук вразила душевним та проникливим виконанням пісні «Грай, музико моя, про рідний край», чим, власне, і закінчилась концертна програма.

6 липня свої купальські дійства провели у Здобутку та Гордашівці.

Біля сільського будинку культури-філії с.Гордашівка відбувся захід «На Івана, на Купала з неба в Тікич зірка впала».

Для глядачів була організована концертно-розважальна програма з виступами місцевого народного аматорського колективу «Поріччя», фольклорно-вокального тріо «Джураївна», чоловічого ансамблю «Козацькі наспіви»та пісенними номерами солістів-вокалістів.

Проводились конкурси на найкращий віночок, на найдовшу косу, а вправні молодці діставали призи зі стовпа.

У Здобутку купальське дійство відбувалось біля Здобутківського будинку культури-філії.

Прикрашене місце проведення, облаштована фотозона, пригощання безкоштовною їжею створювали атмосферу свята.

Полонив серця глядачів колоритний танок з віночками «За лісами-горами», лунали пісні «Говорила чиста вода», «Ой на Івана, «Ой на Купала», «Заграва», пожвавили глядачів сучасні танці гурту «Едельвейс».

Не обійшлося свято і без водяного, який окроплював усіх водою та намагався заманити у водне царство, а допомагали йому в цьому мавки та русалки.

Загалом усі свята принесли масу позитивних емоцій та подарували гарний настрій.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора