Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Презентуємо роботу інклюзивно-ресурсного центру

Дата: 17.07.2019 17:22
Кількість переглядів: 254

Майже півроку пройшло з часу відкриття в Тальному комунальної установи «Інклюзивно – ресурсний центр» Тальнівської міської ради. Така новітня установа створена  з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти. Це право забезпечується  шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їхнього системного кваліфікованого супроводу.

На сьогодні комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Тальнівської міської ради оснащена відповідними засобами, предметно-ігровим, розвивальним та корекційним середовищем. Учителі надають учням комплекс необхідних послуг, спираючись на їх сильні сторони, можливості й потенціал, що вселяє впевненість, і, відповідно, діти зможуть навчатися і розкривати свої таланти.

Впродовж травня – червня 2019 року в комунальній установі «Інклюзивно – ресурсний центр» Тальнівської міської ради була проведена комплексна психолого – педагогічна оцінка  розвитку дітей дошкільного та шкільного віку. Обстежувались діти з особливими освітніми потребами трьох міських шкіл, Соколівоцької ЗОШ I-III ступенів та п’яти закладів дошкільної освіти міста. За її висновками рекомендовано:

  • навчання за Типовою освітньою програмою спеціальних закладів освіти (навчання в спеціальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами) – 3 дитини;

 -   навчання за програмою для дітей з порушеннями мовлення – 102   дитини;

     -    навчання за Типовою освітньою програмою спеціальних закладів  загальної середньої освіти для дітей з особливими освітніми потребами – 20 дітей.

Фахівці установи  (практичний психолог, вчитель – дефектолог, вчитель – логопед )   встановлюють:

  •  наявність у дитини особливих освітніх потреб ;
  • здійснюють комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини з допомогою методик      
  • WISC-IV, LEITER-3, CONNERS-3, PEP-3, CASD.
  •  розробляють рекомендації щодо організації інклюзивного навчання;
  •  забезпечують  надання психолого-педагогічної допомоги дитині;
  •  надають  методологічну допомогу педагогічним працівникам та батькам дітей;
  • забезпечують системний кваліфікований супровід дітей.

Всі зацікавлені особи  запрошуються до співпраці, юридична адреса установи - м.Тальне, вул.Самойлова, 2 (адмінбудівля закладу дошкільної освіти «Струмочок»).

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора