Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

28 липня відзначаємо День хрещення Київської Русі-України

Дата: 28.07.2019 08:00
Кількість переглядів: 290

День хрещення Київської Русі-України – державна пам’ятна дата, що відзначається щорічно 28 липня – у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, відповідно до Указу Президента України від 25 липня 2008 року № 668/2008 «Про День хрещення Київської Русі–України».
Значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства полягає в спадкоємності тисячолітньої історії України, нашої нації і держави; неподільності українського народу і його єдості навколо ідеї сильної держави і вір;. соборості усіх українців і всіх українських земель навколо рідної державної і духовної столиці – Києва».
Культурний розвиток власної держави, її добробут настирливо говорили Володимиру про те, що він мусить якнайбільше зблизитися із Заходом, з Європою, мусить пересадити в Україну цю європейську культуру. А найпершим ключем до всього цього було одне – християнство, зміна старої віри на нову, охрещення». Отже, Русь, прийнявши християнство, змогла наблизитися до надбань європейської культури, тим самим поглиблюючи і розвиваючи свою власну.
Цього року священний Синод Української православної церкви на одному з засідань прийняв рішення провести 27 – 28 липня 2019 р. загальноцерковне святкування 1031-ї річниці Хрещення Русі–України.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора