Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

30 липня - Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 30.07.2019 08:04
Кількість переглядів: 320

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу.
Генеральна Асамблея ООН у 2010 році прийняла Глобальний план дій по боротьбі з торгівлею людьми, закликавши уряди в усьому світі вжити скоординованих і послідовних заходів, щодо перемоги над цим злом, а в 2013 році проголосила 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми, зазначивши, що цього дня необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми та заохочувати людей активно допомагати постраждалим і взагалі протидіяти торгівлі людьми.
Торгівля людьми на сьогодні - це кримінальна індустрія, яка займає третє місце за розмахом і швидкістю зростання. Щорічно по всьому світу жертвами торгівлі людьми стає декілька мільйонів людей, в Україні ця цифра сягає декількох тисяч, даний вид злочину за рівнем прибутковості займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.
Урядові та неурядові організації здійснюють значну кількість інформаційно-просвітницьких заходів серед населення, серед груп ризику, як в засобах масової інформації, так і під час проведення безпосередніх акцій, тренінгів, семінарів.
Громадські організації по всій Україні допомагають постраждалим від торгівлі людьми, надаючи медичну, психологічну та юридичну допомогу. Так, засновані і працюють медичні реабілітаційні центри, притулки для постраждалих від торгівлі людьми у регіонах, де жертвам забезпечується конфіденційність і безоплатність послуг.
З 1998 року з метою допомоги Уряду України та громадськості у зусиллях із протидії торгівлі людьми та забезпечення доступу постраждалих до допомоги та правосуддя розпочала свою роботу Програма протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції в Україні. Завдяки їй надаються комплексні послуги з розвитку потенціалу системи кримінального правосуддя в Україні, зокрема міліції, слідчих, прокурорів і судових органів. Це включає в себе технічну допомогу, встановлення робочих контактів з країнами транзиту та призначення, сприяння взаємній правовій допомозі, управління ресурсами, надання обладнання, зміцнення механізмів захисту постраждалих/свідків тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора