Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Людина – не товар!

Дата: 31.07.2019 14:07
Кількість переглядів: 263

Торгівля людьми стала поширеним явищем, вона є злочином, що грубо порушує права людей. Саме з метою попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, в рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми 30 липня 2019 року, у Тальнівській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості організований інформаційний семінар для 13 безробітних на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції та загрози торгівлі людьми».

Мета заходу – актуалізація та закріплення знань щодо проблеми торгівлі людьми, причин, форм та ознак цього явища, обговорення небезпечних наслідків від потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

В ході заходу було надано статистичну інформацію по Україні щодо кількості осіб, які постраждали від рабства та торгівлі людьми. Зокрема, із січня по червень 2018 року Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні виявило та надало допомогу 582 особам, що постраждали від торгівлі людьми і зазнали трудової та сексуальної експлуатації у 23 країнах, зокрема в Україні. За роки незалежності понад 160000 громадян України постраждали від торгівлі людьми. Вражаючі цифри не залишили байдужими безробітних.

Крім того, учасники семінару переглянули відеоролик «Життя на продаж», у якому презентована тема рабства й експлуатації праці в сучасному суспільстві. Під час обговорення відео кожен присутній мав змогу висловити свою думку, щодо актуальності даної проблеми для українського суспільства та нього особисто.

Після перегляду відеоролику фахівець з профорієнтації Олена Липкань – ознайомила присутніх з причинами, які передують рабству, з формами експлуатації людей та дітей, акцентувавши увагу на методах вербування та застерігаючи, що вербувальниками можуть бути навіть знайомі люди.

По закінченню заходу всі присутні отримали інформаційні буклети з порадами, щодо підготовки до подорожей та працевлаштування за кордон, контактними телефонами національної гарячої лінії та Міжнародних організацій по протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів.

Підсумовуючи, можна зазначити, що служба зайнятості систематично проводить такі семінари, щоб збільшити обізнаність громадян, усвідомити гостроту проблеми та уберегти їх від потрапляння в подібні ситуації. Адже торгівля людьми неабияк стосується нашої держави.

Інформацію та консультацію перед виїздом за кордон громадяни можуть отримати зателефонувавши на Національну «Гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0-800-505-501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 527 (безкоштовно з мобільних телефонів в межах України).

Гаряча лінія МЗС України для громадян, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном: (044) 238-16-57.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора