Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Запрошуємо до участі у Громадському бюджеті на 2020 рік!

Дата: 21.08.2019 08:46
Кількість переглядів: 324

Успішна громада, яка розбудовується і розвивається, - це громада спільних ініціатив, проектів та злагоджених рішень жителів громади та влади.

З метою наближення влади до жителів, а жителів до влади, вирішення одних і тих же питань, сфокусованих під різними кутами зору, в Україні все більшої популярності набувають громадські бюджети.

Бюджет участі (громадський бюджет, бюджет міських ініціатив) - це частина коштів міського бюджету, щодо якої мешканці міста самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування, результати якого мають пряму дію, незалежно від волі чиновників та депутатів.

На сьогодні будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету.

Рішенням сесії Тальнівської міської ради від 31.07.2018 № 24/8-11 «Про затвердження Положення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Громадський бюджет) Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади» було прийняте Положення про запровадження бюджетування за участі громадськості (Громадський бюджет) Тальнівської міської об’єднаної територіальної громади (далі Положення), яке визначає основні вимоги до організації і запровадження бюджетування за участі громади та розроблене з урахуванням норм Бюджетного кодексу України, Закону України "Про місцеве самоврядування", а також досвіду інших міст та об’єднаних територіальних громад України.

Повідомляємо, що взяти участь у наданні проектів можуть всі бажаючі до 1 вересня 2019 року за вибраним типом проекту відповідно до Положення. Наголошуємо, що реалізація проектів Громадського бюджету на 2020 рік здійснюватиметься в рамках 75 тис.грн. кожен, а мікропроектів – до 20 тис.грн. кожен. Загальний обсяг громадського бюджету – понад 400 тис.грн.

Саме Положення читайте за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/36566327/ce9aba76bc2937ddf766d6264647725f.pdf

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора