Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

День прапора України

Дата: 23.08.2019 08:59
Кількість переглядів: 337

Сьогодні Україна відзначає День Держа?вного Пра?пора Украї?ни — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — національному Прапору .
Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією.
23 серпня 1991 року групою народних депутатів було внесено синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. До цієї події і прив'язаний Указ Президента України, Л.Кучми, «Про День Державного Прапора України» № 987/2004, написана відповідна картина на стіні ВРУ, а цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом в музеї ВРУ. 
Сьогодні під прапором України зустрічають іноземних гостей, складають присягу військовослужбовці, працюють посольства України, він вивішується в ООН.
На честь свята відбувається здійснення комплексу урочистих заходів, зокрема проведення щороку 23 серпня офіційної церемонії підняття Державного Прапора України в Києві, обласних та районних центрах, інших населених пунктах України, за участю діячів науки та культури, представників міжнародних, громадських, релігійних організацій, політичних партій.
Громадяни України та діаспора, підприємства, державні установи та організації вивішують у цей день Державний Прапор України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора