A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Введено в обіг нову банкноту номіналом 1000 (одна тисяча) гривень

Дата: 12.11.2019 11:01
Кількість переглядів: 416

Із 25 жовтня 2019 року Національним банком України введено в обіг нову банкноту номіналом 1000 (одна тисяча) гривень. Це перша банкнота нового номіналу, введена в обіг за останні 13 років (востаннє в обіг вводився новий номінал у 2006 році – 500 гривень). Банкнота 1000 гривень продовжує дизайн нового банкнотного ряду та має потужну систему захисту від підробок.

Це понад 20 елементів захисту, які дозволяють гарантовано підтвердити її достовірність. Банкнота  має як елементи захисту паперу, так і інноваційні поліграфічні елементи захисту. Захист гривневих банкнот не поступається рівню систем захисту провідних валют світу.
На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського, якого обрано за видатний внесок в історію України як філософа, природознавця, засновника цілої низки нових галузей науки — геохімії, біохімії, радіогеології. Він також є одним із засновників і першим президентом Української академії наук, створеної у 1918 році.

На зворотній стороні надруковано зображення будівлі президії Національної академії наук України.

За розміром і кольором банкнота номіналом 1 000 гривень помітно відрізняється від банкнот інших номіналів, що допомагає легко визначати номінал. Розмір нової банкноти становить 75×160 мм. Основний колір — блакитний. За дизайном ця банкнота наслідує банкноти нового модернізованого покоління гривні - оновлені 20, 100 та 500 гривень. Цитата, розміщена на лицьовій стороні купюри говорить: "Я вірю у величне майбутнє України".

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора