A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тальнівської міської ради

Дата: 05.03.2020 12:38
Кількість переглядів: 234

4 березня 2020 року в залі засідань Тальнівської міської ради відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на розгляд якої було винесено 4 питання порядку денного.

На засідання також були запрошені медичний директор КНП «Тальнівська ЦРЛ» Валентина Калініченко, фельдшер санітарний відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тальнівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Катерина Комар та представник відділення міжрайонного благодійного фонду «Христос для всіх міст» Едуард Федоріненко.

Першим питанням засідання було  вжиття заходів щодо запобігання розповсюдження вірусу COVID-19 в межах Тальнівської ОТГ.

Про готовність до надання медичної допомоги в КНП «Тальнівська ЦРЛ» в разі надходження хворих на коронавірус, зокрема проведення навчань з медичним персоналом та забезпечення всіма необхідними засобами на виконання спільного наказу Управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації та державної установи «Черкаський обласний центр Міністерства охорони здоров’я України» «Про заходи щодо попередження поширення на території Черкаської області випадків захворювань, спричинених новим корона вірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)» доповіла Валентина Калініченко.

Катерина Комар ознайомила із правилами особистої гігієни  та правилами поводження у громадських місцях, якими слід керуватись з метою максимального уникнення зараження.

Активно обговорювалось  питання стану пожежної та техногенної безпеки відділення міжрайонного благодійного фонду «Христос для всіх міст», що знаходиться у с.Здобуток у приміщенні колишнього дитячого садка, що належить до комунального майна громади. Врахувавши інформацію Тальнівського районного сектору Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області з переліком недоліків щодо пожежної безпеки, яка надійшла до Тальнівської міської ради, було  вирішено створити комісійне обстеження даного приміщення та надати допомогу з боку виконавчого комітету Тальнівської міської ради задля доведення до належного стану даного приміщення для безпечного перебування людей.

Не менш важливим питанням засідання було посилення профілактичної роботи щодо зменшення кількості пожеж у будівлях житлового фонду.

Заслухавши інформацію головного інспектора Тальнівського районного сектору УДСНС України в Черкаській області Олега Жовноватого про збільшення кількості пожеж у 2019 році, і врахувавши те, що велика частина пожеж трапляється із-за недотримання правил безпеки при користуванні пічним опаленням, було вирішено посилити роз’яснювальну роботу серед населення, зокрема із залученням голів вуличних комітетів та преси щодо запобігання негативних наслідків у майбутньому.

Розглядалось також питання запобігання виникнення надзвичайної ситуації внаслідок можливого обрушення дерева – ялини в м.Тальне, вул.Скворцова, 37/2.

В ході засідання був напрацьований алгоритм спільних дій щодо  вирішення всіх розглянутих питань.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора