Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Інформацію про ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію в Тальнівському районі коментує головний лікар КНП «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ганна Данилюк

Дата: 02.04.2020 10:01
Кількість переглядів: 218

Інформацію про ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію в Тальнівському районі прокоментувала головний лікар КНП «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Ганна Данилюк.

«У Тальнівському районі хворих на коронавірусну інфекцію не зафіксовано. Лікарі не випускають ситуацію з-під контролю, бо наслідки можуть бути плачевними, про це свідчить досвід інших країн світу.

Станом на сьогодні ми маємо 38 осіб, що прибули з-за кордону, всі вони перебувають під наглядом сімейних лікарів.

Сьогодні сплановані виїзди мобільної бригади до всіх цих 38 осіб, буде відбиратись матеріал для ПЛР-тестування для того, щоб виключити всі можливі небажані наслідки. Завтра ці матеріали завезуть у черкаську лабораторію.

Коронавірусних хворих із легким та середнім ступенем тяжкості будуть лікувати дома з умовою суворого режиму самоізоляції, важкохворих – у спеціалізованих лікарнях Умані і Черкас.

Зараз вирішується питання забезпечення окремого приміщення для лікарів, які будуть обслуговувати коронавірусних хворих, адже саме вони перебувають у зоні особливого ризику, члени їхніх сімей теж мають уникнути такого контакту. Тому наразі керівництво міста та району вирішує питання самоізоляції медперсоналу та забезпечення його харчуванням.

Поки станом на сьогодні ситуація із захворюваністю контрольована, поріг захворюваності вірусними інфекціями загалом не перевищує гранично допустимий».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора