Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Відсвяткуй Великдень вдома!

Дата: 12.04.2020 22:57
Кількість переглядів: 414

До уваги жителів громади!

Постановою Кабінету Міністрів України від 02.04.2020 №255 з 06 квітня 2020 року посилено умови карантину в Україні.

Ситуація з поширенням коронавірусу в країні погіршується, кількість хворих збільшується.

З боку державної влади прийняте принципове рішення дати можливість звершувати пасхальні богослужіння та транслювати їх наживо. Тому вкрай необхідно зрозуміти кожному: потрібно залишатись вдома та відзначити свято Великодня, не виходячи зі своєї домівки, усвідомити, що скупчення людей у храмах та біля них несе загрозу життю та здоров’ю.

Мешканці громади на Великодні святки зможуть придбати паски, попередньо освячені на Тальнівському хлібокомбінаті Тальнівського районного споживчого товариства.

Питання безпечного святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах здійснення карантинних заходів було обговорене на засіданні оперативного штабу з питань запобігання поширенню на території Тальнівського району коронавірусу COVID-19 у Тальнівській районній державній адміністрації, де із представниками усіх релігійних конфесій району була досягнута домовленість про проведення богослужінь у закритому режимі.

У поминальні дні на цвинтарях міста та сіл громади богослужіння не проводитимуться. В’їзд приватного транспорту на територію кладовищ буде заборонений. Із-за впровадженого карантину громадський транспорт не курсуватиме.

За погодженням зі священниками, поминальні дні перенесуть до закінчення карантину. Із метою недопущення скупчень людей та гостей району просимо утриматися від відвідування кладовищ у цей час, за можливості заздалегідь прибрати могили, остерігаючись скупчень та дотримуючись дистанції по відношенню до інших відвідувачів.

Будьмо пильними, завбачливими та уважними, адже максимальне уникнення можливої загрози може врятувати нас!

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора