Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Ювілейна дата для Тальнівської центральної бібліотеки!

Дата: 21.04.2020 19:14
Кількість переглядів: 260

20 квітня 2020 року для Тальнівської центральної бібліотеки – знаменна дата. Саме цього дня 120 років тому,  за дослідженнями місцевого краєзнавця Михайла Дігтяренка, у Тальному була відкрита перша народна бібліотека, яка була осередком навчання грамоти, пізнання світу через книгу та місцем спілкування.

Саме народна бібліотека стала основою для організації у 1930 році Тальнівської районної бібліотеки, яка була створена згідно з новим територіальним поділом.

Високовагоме друковане слово завдяки роботі бібліотеки у минулому столітті використовувалось у різних сферах життя: у наукових працях, навчанні, будівництві, лікуванні, конструюванні, моделюванні тощо.

Сучасна бібліотека – це поєднання традиційних інформаційних технологій та інтернет-ресурсів, культурний осередок зі збереження історичних здобутків, що формувалися протягом сотень тисяч років і завжди будуть корисними і незамінними в нашому житті.

До Тальнівської центральної бібліотеки як освітнього інформаційного осередка та комунікаційного майданчика жителів громади завітали сьогодні в.о. міського голови Василь Сідько та начальник відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради Любов Старовойтова. Від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету та відділу культури, туризму та з питань діяльності засобів масової інформації Тальнівської міської ради  в знак подарунка бібліотеці її очільниці Оксані Кобко було вручено книги, а колективу книгозбірні  - подяку за плідну працю і вагомий внесок у розвиток національного бібліотечного фонду та з нагоди 90-річчя з Дня заснування бібліотеки, а також весняні квіти.

Тож шануймо храм, де завжди народжується і зберігається духовність!

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора