Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Василь Сідько: "Ми намагаємось виконувати завдання, які стоять сьогодні перед нами, шукаємо і знаходимо шляхи їх реалізації"

Дата: 28.05.2020 20:37
Кількість переглядів: 323

Шановна громадо!

Карантинні заходи, запроваджені в Україні через коронавірусну хворобу COVID-19, продовжені до 22 червня 2020 року. При цьому діятиме адаптивний карантин, тобто обмежувальні заходи будуть поступово пом’якшуватися в залежності від епідеміологічної ситуації. Таке рішення прийняв уряд 20 травня.

Сподіваюсь, Тальнівська громада почне повертатися до звичного життя, з 1 червня з дотриманням правил карантину за звичним графіком відновиться рух громадського транспорту, з 15 червня планується відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти міста, 15 та 17 червня з визначених предметів відбудуться пробні ЗНО.

 Та все ж, знаючи про існуючу загрозу, ми маємо дотримуватись усіх вимог, які ставляться перед кожним, бути свідомими та завбачливими.

Робота Тальнівської міської ради від початку введення карантину була спрямована на забезпечення безперебійної роботи об’єктів життєдіяльності громади. Завдяки злагодженій роботі депутатів, членів виконкому, працівників міської ради, комунальних служб, ПрАТ «Комунальник» безперебійно надавалися всі житлово-комунальні послуги, не припинявся розгляд звернень громадян, різної кореспонденції,  було скликано 4 засідання виконавчого комітету (прийнято 57 рішень), 3 пленарні засідання сесій (прийнято 73 рішення). Значна частина прийнятих рішень була пов’язана із запобіганням поширення  коронавірусної хвороби COVID-19.

Ми відгукнулися на звернення лікарні і постійно фінансували медицину (первинну та вторинну ланки), об’єкти спільної власності Тальнівського району: стаціонарне відділення Тальнівського районного територіального центру соціального обслуговування та утримання соціальних працівників центру, які надають послуги одиноким громадянам, нездатним до самообслуговування, Центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю Тальнівської районної ради «Ми з майбутнім», Управління соціального захисту населення Тальнівської РДА (відшкодування пільг за користування послугами зв’язку, виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги та громадянам, які не здатні до самообслуговування), надавали фінансову підтримку комунальним підприємствам, здійснювали поточний ремонт доріг, забезпечували експлуатацію сільських водогонів громади, виконували роботи з благоустрою міста, утримували мережу закладів освіти та культури громади.

У період карантину нами постійно проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота щодо загальних правил профілактики гострих респіраторних вірусних інфекцій, зокрема, гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед населення та з сім’ями і особами, які перебувають на обліку в службі як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, з прийомними сім’ями, сім’ями опікунів тощо.

Працівники ЦНАПу лише в травні видали майже 2 тис. довідок, зареєстрували та зняли з місця проживання 50 осіб, надали понад 350 послуг з державної реєстрації речових прав тощо.

Загалом робота виконувалась різнопланова, але мала на меті одне: забезпечити функціонування життєдіяльності громади з мінімальними негативними та небажаними наслідками.

Хочу дещо роз’яснити жителям громади ситуацію з наповненням бюджету та використанням бюджетних коштів.

Внесення відповідних змін до законодавства, скорочення робочого часу працюючих підприємств, тимчасове призупинення господарської діяльності суб’єктів господарювання, діяльність яких була заборонена на період карантину,безпосередньо вплинули на зменшення надходжень до бюджету Тальнівської міської ОТГ, зокрема, зменшення надходжень податку з доходів фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно, рентної плати за використання інших природних ресурсів.

Разом з тим, щоб підтримати місцевих підприємців, депутати Тальнівської міської ради прийняли рішення про встановлення ставки єдиного податку на період карантину: 0 відсотків розміру прожиткового мінімуму для платників єдиного податку першої групи та 0 відсотків розміру мінімальної заробітної плати для платників єдиного податку другої групи.

Враховуючи зазначене, бюджет Тальнівської ОТГ недоотримав понад 3 млн.бюджетних коштів.

Ми намагаємось виконувати завдання, які стоять сьогодні перед нами, шукаємо і знаходимо шляхи їх реалізації.

Думаю, нам це вдається. Тому вдячний всім депутатам, членам виконкому, працівникам міської ради,житлово-комунальних служб громади, які, маючи безпосередній контакт з населенням, усвідомлюючи своє соціально важливе завдання, виконують покладені обов’язки.

Також дякую медичним працівникам, правоохоронцям, рятувальникам, працівникам РЕМу, газової служби, магазинів, аптек і всім, хто щоденно під час карантину трудиться, наражаючись на ризики.

Буду дуже вдячний адміністрації медзакладів за вчасне інформування громади про епідеміологічну ситуацію.

Всім бажаю здоров'я! Бережіть себе! 

З повагою

в.о.міського голови

 Василь Сідько.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора