Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Лише легальна праця громадянина надає економічні та соціальні гарантії

Дата: 14.01.2021 12:46
Кількість переглядів: 179

 

Одним із напрямів діяльності Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ є проведення системної інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на запобігання «тіньової» зайнятості населення, «тіньовій» заробітній платі та підвищення обізнаності безробітних щодо переваг легальної зайнятості.

З цією метою під час інформаційного семінару із загальних питань зайнятості для безробітних, що відбувся нещодавно у приміщенні Тальнівській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості, серед питань, що розглядалися, значну увагу було приділено питанням легальної зайнятості і загрозам нелегальної трудової міграції.

Фахівець з профорієнтації районної філії Вікторія Школьна звернула увагу безробітних на те, що гарантії існують лише за умов офіційної, легальної зайнятості. Присутнім було надано інформацію про права працівників, які працевлаштовуються легально. Серед них -  гарантоване отримання грошової винагороди за виконану роботу, безпечні умови та дотримання режиму праці, право на відпочинок, захист від незаконного звільнення, соціальний захист у разі втрати працездатності чи роботи та інше.

Вікторія Володимирівна наголосила, що наймані працівники повинні відстоювати свої конституційні права, вимагаючи від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин, сплати внесків з усієї суми отриманого заробітку.

«Так, погоджуючись на нелегальну роботу, найманий працівник власноруч позбавляє себе права на зарахування періоду роботи до страхового стажу, згідно з яким обчислюється матеріальна допомога у разі настання безробіття, пенсія, а також компенсації тимчасової непрацездатності»,  - з застереженням повідомила В. Школьна.

Учасники семінару також дізналися про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди та види шахрайства з питань працевлаштування в Україні.

Обов’язок Служби зайнятості – інформування населення про переваги легальної зайнятості, а кожен працівник сам мусить вирішувати, що є найголовнішим – жити одним днем чи мати впевненість у завтрашньому дні та отримувати певні соціальні гарантії.

Під час обговорення зазначеної теми, присутні були одностайні у тому, що лише легальна праця надає економічні та соціальні гарантії та подякували Вікторії Володимирівні за змістовні роз’яснення.


 Виникли питання?

Звертайтеся до Тальнівської районної філії Черкаського ОЦЗ за адресою: вул. Майданецька, 13/1 або за тел: (04731) 3-04-79, 3-04-80.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора