Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Перебувати на обліку в Центрі зайнятості та одночасно працювати - забороняється законодавством!

Дата: 09.03.2021 17:25
Кількість переглядів: 164

 

Якщо ви працюєте, ви – не безробітний!

 

        Про це вкотре попереджають фахівці Тальнівської районної філії Черкаського центру зайнятості. Безробітній особі рано чи пізно, як кажуть, доведеться повернути незаконно отримані кошти, якщо вона перебуває на обліку в центрі зайнятості, отримує допомогу по безробіттю і одночасно нелегально працює, виконує роботу, надає послуги за цивільно-правовими договорами або займається підприємницькою діяльністю тощо.

       "Ці неправомірні дії виявляються шляхом обміну інформацією між службою зайнятості, Державною податковою службою України та Пенсійним фондом України", - говорить директор Тальнівської філії Світлана Савченко. - "У разі ж неповернення коштів у встановлений термін, стягнення здійснюється у судовому порядку відповідно до чинного законодавства".

       Отже, перебуваючи на обліку в центрі зайнятості, при укладенні трудового договору, цивільно-правового договору (договору підряду) або починаючи будь-яку іншу трудову діяльність, безробітні громадяни зобов’язані невідкладно повідомити про це працівників центру зайнятості (особистих консультантів).

       Крім того, інформуємо про те, що у відповідності до законодавства в сфері зайнятості населення Державна служба зайнятості наділена повноваженнями проводити розслідування страхових випадків та обґрунтованості виплат матеріального забезпечення безробітним. Тому для встановлення достовірності даних, центри зайнятості (філії) здійснюють звірки наданих по особі даними з Пенсійного фонду, державної податкової адміністрації, державних реєстраторів, управлінь соціального захисту населення, відділів субсидій, а також використовують дані перевірок цих органів, Державного департаменту нагляду за додержанням законодавства про працю, контрольно-ревізійних органів, окрім того, фахівці центру зайнятості можуть брати участь у перевірках, які здійснюють комісії з легалізації зайнятості та заробітної плати в порядку, встановленому законодавством.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора