Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Попит на працівників у сільському господарстві досі залишається актуальним

Дата: 08.04.2021 15:00
Кількість переглядів: 250

 

Сільське господарство - одна з найважливіших галузей господарського комплексу України. Упродовж багатьох років Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості успішно співпрацює з потужними підприємствами Тальнівщини, які займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції.

Із загальної кількості працевлаштованих безробітних у І кварталі 2021 року 170 осіб за направленням служби зайнятості, 118 осіб  (69%) працюють у сільському господарстві. Попит на працівників у сільському господарстві досі залишається актуальним.

У І кварталі поточного року у ТОП-5 вакансій  укомплектованих за сприяння Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості увійшли:

1) тракторист-машиніст (сільськогосподарського виробництва) – 107 вакансій (середній розмір з/п 8000 грн.);

найвищий розмір заробітної плати за цією посадою -  12000 грн., пропонували у ТОВ «Промінь-АА» (зазначена у базі даних вакансій Тальнівської районної філії);

2) підсобний робітник – 32 вакансії (середній розмір з/п 6000 грн.);

3) водій автотранспортних засобів – 21 вакансія (середній розмір з/п 7000 грн.);

4)електрогазозварник – 5 вакансій (середній розмір з/п 6800 грн.);

5) агроном – 5 вакансій (середній розмір з/п 7200 грн.).

За період січень – лютий 2021 року до бази даних Тальнівської районної філії найбільшу кількість вакансій надали: Тальнівська філія СТОВ «Агрофірма Корсунь» - 41 вакансія, ТОВ «Промінь-АА» - 31 вакансія, ПСП «Лідер» - 13 вакансій.

До речі, зареєстрованим безробітним з метою працевлаштування служба зайнятості пропонує підвищити кваліфікацію або пройти професійне навчання за професіями, які затребувані у сільському господарстві. Цьогоріч у І кварталі на замовлення роботодавців з числа зареєстрованих безробітних підвищували кваліфікацію робітники сільськогосподарських господарств (які працюють на роботах по внесенню мінеральних добрив та агрохімікатів), а саме трактористи-машиністи (сільськогосподарського) виробництва, агрономи, слюсарі-ремонтники, водії автотранспортних засобів та інші. Всього для потреб аграріїв курси підвищення кваліфікації  проходили 31 безробітна особа, які на даний час успішно працевлаштовані.

Ми висловлюємо вдячність роботодавцям, які в цей складний час продовжують працевлаштовувати безробітних, забезпечуючи гідні умови праці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора