A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

З Днем вишиванки!

Дата: 20.05.2021 09:02
Кількість переглядів: 211

Шановні тальнівчани!

Від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу Тальнівської міської ради та від себе особисто вітаю з чудовим українським святом – Днем вишиванки. Українська вишиванка сягає в давню історію нашої державності.

В усі часи ці чарівні та таємничі візерунки відображали фольклорну складову, вірування, звичаї та традиції українського народу. З покоління в покоління вишивка передавала культурну спадщину пращурів, залишала в спадок їх духовне та інтелектуальне багатство, служила літописом історії українського народу.

Вишиванка – це свого роду генетичний код народу, що закладений в українцях з самого народження та відображає нашу національну приналежність, неповторну ідентичність та самобутність.

В усі часи з любов’ю вишиті матусею складні візерунки служили оберегом від негараздів, притягували удачу, з теплотою нагадували про рідну домівку, де б ти не був.

Українці по всьому світу цього дня одягають вишиті сорочки. І дуже приємно сьогодні бачити у Тальнівській громаді людей у вишиванках. Впевнений: це ще раз доводить, що жителі Тальнівщини щирі українці, які знають, шанують та поважають національну культуру та традиції.

Вишиванка – це душа нашого народу.

Бажаю укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни. Пам’ятаймо й шануймо українські традиції, пишаймося своїм минулим і тим, що ми - українці - нація з багатою історією та глибоким корінням.  

Нехай життя  буде прекрасним, яскравим і неповторним, як  барвиста українська вишивка!

Зі святом!

З повагою

міський голова

Василь Сідько. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора