A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

 Співпраця з роботодавцями  - основний пріоритет служби зайнятості

Дата: 22.07.2021 14:49
Кількість переглядів: 148

 

 

У першому півріччі поточного року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, становила 727 одиниць, що на 7% більше, ніж за відповідний період минулого року. В даному напрямку з районною філією співпрацювали 143 роботодавці Тальнівщини. За сприяння служби зайнятості укомплектовані 92% заявлених вакансій, що на 8,4 в.п. більше ніж в минулому році. Щодо середнього рівня заробітної плати, вказаних працедавцями у вакансіях – відбулося зростання на 1821 гривню порівняно з 2020 роком, та становить 7557 грн.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій припадає на сільське, лісове та рибне господарство (65%), підприємства переробної промисловості (7%), торгівлі, державного управління й оборони та сферу охорони здоров’я (по 4%).

У професійному розрізі найбільше вакансій подано для працевлаштування: робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин – 38% (водій автотранспортних засобів, токар, тракторист, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, оператор лінії у виробництві харчової продукції, машиніст екскаватора); некваліфікованих працівників - 24% (підсобний робітник, прибиральник службових/виробничих приміщень, прибиральник територій населених пунктів, сторож, кухонний робітник, комірник, вагар); кваліфікованих робітників з інструментом - 7% (електрогазозварник, слюсар з ремонту с/г машин та устаткування, слюсар – ремонтник, електромонтер з експлуатації розподільних мереж, столяр, пекар); професіоналів - 6% (інженер, агроном, лікарі, спеціаліст державної служби); працівників сфери торгівлі та послуг – 6% (продавці продовольчих та непродовольчих товарів, кухар, офіціант,охоронник, продавець – консультант, бармен, молодша медична сестра, перукар (перукар-модельєр). 

«Роботодавці завжди були та залишаються незмінними  головними клієнтами служби зайнятості, які зберігають існуючі робочі місця та створюють нові. Співпраця з роботодавцями має першочергову та пріоритетну ознаку в діяльності Тальнівської районної філії, яка полягає у наданні широкого спектру послуг, налагодженні особистих контактів, спільні дії, бо саме від роботодавців залежить сприятлива ситуація на ринку праці нашої ОТГ й професійне майбутнє тих, хто тимчасово в силу різних причин опинився осторонь трудового життя і прагне знайти роботу», - зазначила директор Тальнівської районної філії Світлана Савченко.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора