A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

До уваги безробітних громадян!

Дата: 27.07.2021 12:54
Кількість переглядів: 255

 

         Особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості та отримують допомогу по безробіттю не повинні відноситись до зайнятого населення! Це передбачено ст. 4 Закону України «Про зайнятість населення».

        Згідно ч. 2, 3 ст.36 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», застраховані особи, зареєстровані в установленому порядку як безробітні, зобов'язані своєчасно подавати відомості про обставини, що впливають на умови виплати їм забезпечення та надання соціальних послуг своєму кар’єрному раднику.

       Відповідно до законодавства, до зайнятого населення належать особи, які працюють за наймом на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, особи, які забезпечують себе роботою самостійно (у тому числі члени особистих селянських господарств), проходять військову чи альтернативну (невійськову) службу, на законних підставах працюють за кордоном та які мають доходи від такої зайнятості, а також особи, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти та поєднують навчання з роботою.

        Фізична особа може виконувати роботи як на підставі трудового, так і цивільно-правового договору. Виконуючи роботи, надаючи послуги відповідно до трудового договору, необхідно дотримуватися вимог трудового законодавства, а виконання певної роботи або надання послуг та підставі цивільно-правового договору регулюється цивільним законодавством.

       Звертаємо вашу увагу, що центр зайнятості припиняє реєстрацію безробітного з дня укладення цивільно-правового договору, а не з дня отримання доходу за виконання робіт.

      У разі встановлення центрами зайнятості належності безробітного до категорії зайнятих, така особа повинна повернути суму незаконно отриманого матеріального забезпечення і вартості наданих соціальних послуг з моменту виникнення обставин, що впливають на умови виплати матеріального забезпечення та надання соціальних послуг.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора