A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості заохочує роботодавців до створення нових робочих місць

Дата: 17.08.2021 15:49
Кількість переглядів: 132

Фото без опису           Компенсація єдиного соціального внеску – один із реально працюючих інструментів сприяння розвитку малого бізнесу і створення нових робочих місць. Відшкодування витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, як стимул до створення нових робочих місць, є вигідною пропозицією служби зайнятості для керівників підприємств, установ, організацій та приватних підприємців, дійсно є підтримкою в сучасних складних економічних умовах, та сприяє легалізації трудових відносин з найманими працівниками.

      Компенсація надається роботодавцям у разі працевлаштування на нові робочі місця громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та суб’єктам малого підприємництва, котрі працевлаштовують зареєстрованих безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

       Тальнівська районна філія Чекаського ОЦЗ веде активну політику у напрямку співпраці з роботодавцями Тальнівщини щодо надання компенсацій єдиного внеску на створення нових робочих місць. Так, на початок 2021 року компенсація ЄСВ здійснювалася 6 роботодавцям за 10 працевлаштованих осіб з числа безробітних. З початку 2021 року були прийняті рішення щодо виплати компенсації для 5-ти місцевих роботодавців за працевлаштування 7-ми безробітних на новостворені робочі місця та очікується прийняття ще шести рішень. Це залежить від своєчасності надання відповіді фіскальної служби щодо відсутності заборгованості у роботодавців.

       Серед осіб, яких працевлаштували на нові робочі місця за період січень - липень, 1 особа належать до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, а саме батьки, які мають на утриманні дитину (дітей) віком до 6 років, інші 12 осіб були працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності суб’єктами малого підприємництва.

       Одним із прикладів плідної співпраці роботодавців зі службою зайнятості -  співпраця з новоствореною фізичною особою – підприємцем Довгань Наталією Юріївною. Наталія Юріївна здійснює свою діяльність у сфері торгівлі, на створених нових робочих місцях із наданням компенсації ЄСВ вже майже пів року працюють дві колишні безробітні Хомутовська Олена та Кулінець Альона. Колишні безробітні, мають постійну роботу та гідну заробітну плату.

      «Я, як новостворений підприємець, вперше звертаюся до служби зайнятості за допомогою і переконалася, що це надійна структура, яка може вирішити питання не тільки кадрового забезпечення, а й підтримати роботодавців фінансово. Я скористалася компенсацією фактичних витрат на сплату єдиного внеску на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування за новостворені робочі місця», – наголошує підприємець.

      «Ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи. Це, в першу чергу, офіційна зайнятість, а значить і офіційна заробітна плата в розмірі не менше мінімальної, страховий стаж та соціальні гарантії»,- наголосила директор філії Світлана Савченко..

       Головна мета служби зайнятості – щоб кожен українець мав стабільну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами.

       Шановні роботодавці! Створюйте нові робочі місця, звертайтеся до  центру зайнятості та користуйтеся своїм правом отримувати компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних громадян!

   За додатковою інформацією звертайтеся до Тальнівської  районної філії Черкаського обласного центу зайнятості :м. Тальне, вул.. Майданецька, 13/1, телефон: (04731) 3-04-80.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора