A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Ринок праці Тальнівщини

Дата: 14.09.2021 08:44
Кількість переглядів: 359

 

Ситуація на ринку праці Тальнівщини характеризується постійним попитом на робітників з обслуговування, експлуатації і контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування і машин (37 %), на працівників найпростіших професій (26,8 %), на кваліфікованих робітників з інструментом (7%), працівників сфери торгівлі і послуг (6%), на законодавців, державних службовців, керівників та менеджерів (управителів) (5,8 %).

Станом на 01 вересня 2021 року в Тальнівській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості перебували на обліку 383 безробітних громадян, з яких майже 65 % складали жінки, 21 % – молодь  віком до 35 років, 22 % - особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 97 % зареєстрованих безробітних – жителі Тальнівської громади. Допомогу по безробіттю отримують 358 безробітних громадян.

Протягом січня – серпня до Тальнівської районної філії звернулися 16 осіб з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції . Станом на 1 вересня всього мали статус безробітного та отримували послуги служби зайнятості – 33 особи даної категорії, з них працевлаштовані 7 осіб, 4 особи – брали участь у роботах тимчасового характеру.

За сприяння центру зайнятості  у 2021 році всього працевлаштовані за сприяння Тальнівської районної філії 813 осіб, з них - 624 безробітних громадян. Рівень працевлаштування  безробітних громадян становив 42,9 %.

Брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 353 особи, проходили професійне навчання за направленням служби зайнятості 65 осіб.

Всього у 2021 році Тальнівською районною філією прийняті 13 рішень щодо відшкодування витрат роботодавцям єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця.

За період січень – серпень до бази даних Тальнівської районної філії роботодавцями Тальнівщини надані 831 вакансія для укомплектування за сприяння служби зайнятості, що майже на 7 % менше ніж у минулому році.  Рівень укомплектування вакансій за даний період склав майже 89 %. Середній розмір заробітної плати заявлених роботодавцями у вакансіях становив 6881 грн.

Станом на 01 вересня 2021 року кількість вакансій у базі даних Тальнівської районної філії становила 32 од. У середньому на одну  вакансію  претендували 12 осіб.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора