Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Семінар з орієнтації на військову службу за контрактом

Дата: 15.09.2021 11:19
Кількість переглядів: 265

 

Сьогодні досить актуальним є питання набору громадян на військову службу за контрактом у Збройні Сили України. Одним із завдань служби зайнятості є забезпечення поінформованості шукачів роботи стосовно того, що означає бути військовослужбовцем, допомогти безробітним визначитися з тим, чи готові вони до військової служби в Збройних Силах України.
14 вересня 2021 року з метою інформування шукачів роботи про можливість військової служби в ЗСУ в Тальнівській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар із загальних питань зайнятості щодо орієнтації на службу в Збройних силах України. Даний захід проведено за участю представників Третього відділу Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки - начальника відділу рекрутингу та комплектування, майора Грицая Сергія Володимировича та старшого інструктора, старшини Думенка Володимира Івановича.

На семінарі були присутні 12 осіб з числа безробітних, які перебувають на обліку в Тальнівській районній філії.

Розпочинаючи даний семінар, фахівець з профорієнтації Вікторія Школьна ознайомила безробітних із станом місцевого ринку праці, розповіла про соціальні послуги, що надає служба зайнятості клієнтам, а також наголосила, що проходження служби за контрактом дає можливість бути не тільки працевлаштованим, але й гарантовано отримувати заробітну плату та інші соціальні гарантії.

Майор Грицай С.В. розпочав свій виступ з того, що військова служба за контрактом є місцем роботи як для чоловіків, так і для жінок, вичерпними та мотивованими аргументами довів присутнім переваги контрактної військової служби, детально розповівши про умови даного виду зайнятості.

Також представники центру комплектування ознайомили присутніх з порядком відбору кандидатів на військову службу, пільгами та гарантіями для військовослужбовців за контрактом.

Безробітні отримали інформацію щодо актуальних вакансій у Збройних силах України, у тому числі цивільних спеціальностей, фахові відповіді щодо грошового, пенсійного забезпечення та соціального захисту військовослужбовців.

Наразі планується щотижнево проводити заходи з інформування безробітних осіб щодо можливості проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України за участі представників центру комплектування та соціальної підтримки

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора