Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості: як спрацювали у січні – вересні 2021 року

Дата: 22.10.2021 08:11
Кількість переглядів: 165

 

      Послугами Тальнівської районної філії Черкаської обласної служби зайнятості протягом січня - вересня 2021 року скористалися 1800 громадян Тальнівщини, які шукали роботу, з них 1532 особи мали статус зареєстрованого безробітного протягом звітного періоду, що на 11% більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

       Станом на 01.10.2021 статус безробітного мали 404 особи, а це майже на 5% менше ніж у 2020 році, допомогу по безробіттю отримували 357 осіб.

      За сприяння Тальнівської районної філії всього роботу отримали 849  осіб, що на 6,6 % менше, ніж у минулому році, 646 з яких – з числа зареєстрованих безробітних.

        Протягом 2021 року участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли 360 осіб з числа безробітних, які перебували на обліку в Тальнівській районній філії, що становить 106,5% до січня – вересня 2020 року. Такі роботи організовувалися на підприємствах Тальнівської громади.

       Професійне навчання або підвищення кваліфікації за сприяння Тальнівської філії проходили 64 безробітних. Рівень працевлаштування після проходження професійного навчання – майже 100% .

       За звітний період 13 осіб з числа безробітних працевлаштовані на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

       Загальна кількість вакансій,, наданих роботодавцями, становила 855  одиниць, з них 841 зареєстровані з початку року. Рівень укомплектування вакансій – 90%. Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 7,5 тис. грн. Кількість претендентів на 1 вакансію – 29 осіб.

Станом на 19 жовтня:

Мали статус безробітного – 402особи.

Отримують допомогу по безробіттю – 374 особи.

Кількість актуальних вакансій – 13 одиниць.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях – 11,5 тис грн.

«Всі, хто шукають роботу повинні бути максимально активними та вмотивованими, необхідно розуміти, що саме ви шукаєте. Мають бути залучені всі канали пошуку роботи, головне - бажання самої людини. Фахівці служби зайнятості (кар’єрні радники) допоможуть вам знайти підходящу роботу, поінформують про вільні робочі місця як за місцем проживання, так і за його межами, допоможуть з додатковими джерелами вакансій, зі складанням резюме, нададуть весь спектр послуг зі сприяння зайнятості. Головне спільно працювати на результат – працевлаштування», - зазначила директор Тальнівської районної філії Світлана Савченко.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора