Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Оператори котелень та кочегари підвищили кваліфікацію за сприяння Тальнівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості

Дата: 23.10.2021 15:46
Кількість переглядів: 226

 

      Щороку напередодні опалювального сезону на підприємствах завжди виникає потреба в кваліфікованих працівниках для роботи у котельнях. Оператор котельні – складна та відповідальна професія, яка потребує постійного вдосконалення навичок працівників. Роботодавці, звісно ж,  надають перевагу працівникам, які підвищили кваліфікацію та отримали допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою. Тому ще з вересня- місяця цього року Тальнівська  районна філія стала ініціатором та розпочала  активну роботу щодо підвищення кваліфікації безробітних, які будуть працевлаштовуватись за професіями машиніст (кочегар) котельні та оператор котельні під замовлення роботодавців. 

        Так, із 29 вересня 2021  року було організовано професійне навчання групи слухачів в кількості 8 осіб за професією оператор котельні за навчальною програмою  «Спеціальне навчання та щорічна перевірка знань з питань охорони праці для операторів котельні ". За короткий термін безробітні  безкоштовно (за рахунок коштів Фонду) підвищили свою кваліфікацію, отримали посвідчення та допуск до виконання робіт з підвищеною небезпекою для кваліфікованого обслуговування котлів та до початку опалювального періоду готові були приступити до роботи. На сьогоднішній день усі  безробітні працевлаштовані на робочі місця  - переважно до навчальних закладів та садочків Тальнівської громади.  

        Серед слухачів підвищувала свою кваліфікацію і  молода жінка Ярова Вікторія, яка уже  7 років дарує тепло діткам дитячого садочка «Золотий ключик» Тальнівської громади.  Маючи  багаторічний досвід роботи контролера-касира,  у 2006 році вона наважилася перекваліфікуватися на оператора котельні, хоча зі слів Вікторії – «Дехто говорить, що це «чоловіча» професія, але мене це зовсім не лякає. Техніки я не боюся, а надворі 21 століття – всі процеси автоматизовані». Вона переконана, що головне для людини, щоб дуло бажання навчатися та працювати. Щодо  подальших професійних планів, то Вікторія Григорівна  і надалі  збирається займатися улюбленою справою, аби взимку всім було тепло та затишно. 

          Слід зазначити, що така організація професійного навчання безробітних громадян, як підвищення кваліфікації, насамперед забезпечує ринок праці кваліфікованими кадрами, заощаджує кошти роботодавців на підвищення кваліфікації працівників, а саме головне - дає можливість своєчасно розпочати опалювальний сезон. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора