Тальнівська міська територіальна громада
Тальнівська міська територіальна громада

Співпраця Тальнівської районної філії із аграріями триватиме і надалі

Дата: 19.11.2021 15:27
Кількість переглядів: 158

          Фото без опису 21 листопада - День працівників сільського господарства в Україні або День аграрія. Це свято роботящих і щедрих душею людей, хто розумом і руками, у селі і в місті щодня долучається до важливих аграрних справ. Це свято дбайливих господарів, незалежно від форм власності та господарювання.

     Загалом сільське господарство відіграє значущу роль у економіці Україні, яка славиться своїми чорноземами та щедрими врожаями.

     Тож, з нагоди Дня працівників сільського господарства, Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості, щиро вітає з професійним святом трудівників полів і ферм, майстерень і переробних підприємств, представників різних професій, які працюють в агроформуваннях Тальнівщини. З почуттям глибокої шани і поваги щиро дякуємо усім працівникам сільського господарства за самовіддану працю, розуміння та натруджені руки. Бажаємо аби й надалі рясно колосилися щедрими врожаями засіяні ниви, а наша дієва співпраця сприяла зайнятості сільського населення та покращенню його добробуту!

     Служба зайнятості всіляко сприяє залученню до співпраці аграріїв. Вже не перший рік Тальнівська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості тісно співпрацює з роботодавцями Тальнівської громади ФГ «Джерело-Г», ТОВ «Надія», ТОВ «Урочище Журавське», ПСП «Лідер», Тальнівська філія СТОВ «Агрофірма Корсунь», ТОВ «Промінь АА», ПП «Дронго», ПП «Есвеліна», ТОВ «Поташ Агро» та з багатьма іншими агропідприємствами нашої громади, які є нашими постійними партнерами в частині підбору працівників, підготовки кадрів, залучення до робіт тимчасового характеру та ін..

      Упродовж січня-листопада цього року роботодавцями Тальнівщини, які працюють у галузі сільського господарства подано 520 актуальних вакансій, на які були працевлаштовані пошукачі роботи та безробітні громадяни, які перебували на обліку у районної філії. Середній розмір заробітної плати у поданих вакансіях сягав близько 10 000 гривень.

    Найбільший попит був на механіків, трактористів, трактористів – машиністів сільськогосподарського виробництва, робітників з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, водіїв автотранспортних засобів, робітників з догляду за тваринами, підсобних робітників.

        Упродовж 2021 року більше 20 підприємств агросектору подали до Тальнівської районної філії потребу у робітниках на тимчасові роботи. За сприяння філії до виконання таких робіт були залучені 320 безробітних.

         У 2021 році під замовлення роботодавців, за сприяння Тальнівської районної філії понад 60 безробітних громадян Тальнівської громади підвищили  кваліфікацію на курсах цільового призначення за навчальними програмами: «Безпека праці при виконанні робіт з технічного обслуговування автотранспортних засобів, тракторів та сільськогосподарських машин», «Безпека праці при виконанні сільськогосподарських робіт», «Спеціальне навчання з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та перевірки рівня знань осіб, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням і торгівлею пестицидами й агрохімікатами».  Всі слухачі після навчання 100 % працевлаштовані в сільськогосподарські підприємства. Такі навчання організовані  за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

       Співпраця Тальнівської районної філії із аграріями триватиме і надалі, адже від того, якою буде її ефективність залежить добробут та перспективне майбутнє сільського населення громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора